Lombardije en de meren beste reistijd

Het weer in Lombardije en de meren

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lombardije en de meren te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Lombardije en bij de meren? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lombardije en de meren

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Italië:De beste reistijd voor Lombardije en de meren is mei, juni en september. Ben je van plan de hotspots van Lombardije en de meren te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.


Reisadvies
Voor Lombardije en de meren geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Lombardije en de meren

Beste foto's & tips van Lombardije en de meren

'403358' door Ingeltje '403358' door Ingeltje

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Balkon van Italie

Ingeltje

Lago Lugano ligt op de grens van Italie met Zwitserland. Precies op de grens ligt Val d’Intelvi (het balkon van Italie). Dit "balkon" is meer dan de moeite waard. Hier kan je het hele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond. Je kunt het balkon van Italie bereiken door via de zuidkant langs het meer naar Lanzo te rijden.

'511126' door Sandral '511126' door Sandral

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Stelviopas

Sandral

In 39 of 48 haarspeldbochten naar 2758 meter hoogte! Deze verharde bergpas, één van de hoogste van Italië (o.a.de Col de l’lséran is hoger), is vanaf de noord- of zuidkant te beklimmen en een uitdaging voor iedere fietser, motorrijder en automobilist. Deze weg werd na 3 jaar in 1825 voltooid en tot 1915 werd deze pas het hele jaar door koetsen bereden, waarbij sneeuwscheppers hem gedurende de winter schoon hielden. Nu is hij gesloten voor verkeer van eind oktober tot eind mei.

'494982' door Moraimavdf '494982' door Moraimavdf

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Comomeer

Moraimavdf

Vanaf het kasteel van Vezio kun je van dit mooie uitzicht van het Comomeer genieten. Dit is een prachtig gebied met ontzettend veel dingen te doen en te zien. Een leuke vakantiebestemming

Laat kaart zien