Ligurie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genuaanse kust

Ligurie,
Italië


De stranden van Cogoleto kunnen worden bereikt bijvoorbeeld met de fiets vanuit de richting Varazze. De oude spoorlijn werd omgebouwd tot een 5 kilometer lang fietspad dat de twee plaatsen verbindt. Het strand van Cogoleto is gelegen in het stadscentrum en bestaat uit voornamelijk kiezel en zand.
Het rustigere rotsstrand kan ook worden bereikt via het fietspad Pista Ciclable.

De kuststrook van Genua is 35 kilometer lang. Ten oosten van het stadscentrum liggen veel mooie stranden en baaien. Het Boccadeasse district kun je in 20 minuten met de bus bereiken. Je vindt hier een klein Italiaans dorp met een kleine charmante haven, de typische Ligurische kleurrijke gevels van de huizen en een charmante kleine baai met een kiezelstrand.
Als je zelfs nog verder naar het oosten gaat, dan komt u bij het lange zandstrand Sturla en veel kleine baaien in Genua Quarto dei Mille.;Stranden en kliffen wisselen elkaar af in Bogliasco. Er zijn kleine, idyllisch gelegen steenstranden in deze plaats. De waterkwaliteit is goed, de zee zorgt voor een fijne frisse duik en het strand en de zee zijn ideaal voor surfen. De rustige locatie van de kleine steenstranden maken ze ideaal voor ontspanning. Daarnaast is er een oude Romeinse brug te zien, direct aan het strand, die de moeite waard is.

Houdt wel rekening met de drukte voor parkeren aan de kleine baaien. Soms is het gewoon ook handig om goed op te letten waar de locals zwemmen, Die doen dat vaak bij rotsformaties. Veel stranden zijn betaald. Zo ook het parkeren. Maar het ligt ook erg aan de maand wanneer je gaat.