Gardameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bedevaartsoord

Gardameer,
Italië


Even weg van het Garda meer naar een plek waar je totaal tot rust komt.We brengen een bezoek aan Santuario Madonna della Corona..Dit is de meest bekendste en meest bezochte bedevaartsoord in de buurt van het Garda meer. Het ligt bij de plaats Spiazza..De bergketen vormt als het ware een kroon om deze religieuze plek die gewijd is aan Maria,vandaar de naam Madonna della Corona.

Bijna zwevend tussen hemel en aarde ,op een hoogte van 774 meter ,ligt deze plek verborgen te midden van de rotsen van de Monte Baldo.
Vanaf deze bijzondere locatie heb je een prachtig uitzicht op de vallei waar de Adige doorheen stroomt.Volgens oude geschriften zouden hier rond het jaar duizend al kluizenaars geleefd hebben.

Het kerkje dateert van rond 1522 en werd verschillende malen uitgebreid en gerenoveerd.Vanaf 1625 werd het een pelgrimsoord.De laatste uitbreiding vond plaats in 1975.

Je komt hier via een weg naar beneden al wandelend of een afdaling maken via allerlei trappen wat soms best stijl is en je zeker goede schoenen nodig hebt.Op deze wandelweg kom je prachtige beelden tegen van de Kruisweg!Ook kan je tegen vergoeding met een pendelbusje.Tickets voor de pendelbus kan je kopen bij het restaurant boven waar de wandelweg begint.Ook in het busje zijn tickets tekoop maar omdat het best druk kan zijn is het beter die boven vast tekopen.