Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia is een regio in het noordoosten van Friuli-Venezia Giulia. Een mooi stukje natuur binnen deze regio vind je op het grensgebied van de regio's Trentino en Venezia, genaamd de Passo di Valparona. Friuli-Venezia Giulia heeft een oppervlakte van 7844 vierkante kilometer en wordt onderverdeeld in vier provincies: Gorizia, Pordenone, Udine en Triëst. Triëst is ook de hoofdstad van de regio Friuli-Venezia Giulia.

Informatie over Friuli-Venezia Giulia

Beste foto's & tips van Friuli-Venezia Giulia

'434726' door Pieter51 '434726' door Pieter51

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

Eerste vorst

Pieter51

't Is buiten het seizoen, maar hier nog een winterse plaat. Ik moet m'n top-10 nog maken met bijpassende foto's en bij de vraag naar mijn favoriete foto heb ik deze uitgekozen. Ooit nr.1 in de categorie First Frost op dpreview.com De foto is genomen in Altopiano dei Sette Comuni in de buurt van de plaats Rendale. Erg koud die ochtend, maar het vroege opstaan was bepaald de moeite waard.

'448870' door Suuzer '448870' door Suuzer

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

Fiume Tagliamento

Suuzer

Tijdens onze rondreis door het noord-oosten van Italië, staken we de rivier Tagliamento over, ik vond uitzicht over de rivier zo bijzonder met het laaghangende wolkendek en de slingerende lijn van het heldere water dat we wel moesten stoppen langs de weg om dit te fotograferen!

'434519' door Pieter51 '434519' door Pieter51

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

ItaliëFriuli-Venezia Giulia

Italiaanse vlag

Pieter51

Eind 2011, de economische crisis in Europa heeft heftig toegeslagen, vooral in de zuidelijke landen. Zo ook in Italië, waar de staatsfinanciën volledig uit de hand zijn gelopen, de bedrijvigheid een dreun heeft gekregen, de werkloosheid fors is opgelopen, politici eerder doende zijn elkaar de schuld te geven dan oplossingen aan te dragen. En toch schijn de zon. De foto is genomen bij een gedenkmonument in de buurt van Pian di Saleisi.

Laat kaart zien