Italië

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cactusvijg

Italië


De cactusvijg, is zoals de naam al zegt, de eetbare vrucht van een cactus (Opuntia ficus-indica). De vruchten zijn rijp zodra de groene stekelige vruchten geel of rood verkleuren. De smaak is zoet en lijkt enigszins op die van een peer. Men eet de pitjes mee op, deze zijn wel erg hard. Een goede manier om een cactusvijg te eten zonder zich te prikken aan de scherpe doorns is de volgende: men prikt de vrucht met een vork op en zet deze op een bord. Vervolgens snijdt men met een scherp mes beide uiteinden af en snijdt haaks hierop de schil door. Vervolgens rolt men met de vork (of met de hand, maar raak de buitenkant van de schil niet aan) het vruchtvlees uit de vrucht. Vaak worden de stekels er ook al wel van af geborsteld.

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "cactusvijg"

  • profile image comment
    Door Dreamer666• geplaatst op 07 Nov 2020 | 11:34:56

    Mooie detail foto met goede info

  • profile image comment
    Door CDahlkamp• geplaatst op 06 Nov 2020 | 19:18:42

    Ze zijn heerlijk! Leuk die handleiding erbij

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 06 Nov 2020 | 19:00:12

    ZE smaken prima. Leuke gebruiksaanwijzing.

  • profile image comment
    Door Wisseschout• geplaatst op 06 Nov 2020 | 07:31:45

    Moet bekennen dat ik ze nog nooit gegeten heb

  • profile image comment
    Door Jacomien• geplaatst op 05 Nov 2020 | 21:43:44

    mooie foto van dit lekers!

  • profile image comment
    Door Agrotewal• geplaatst op 05 Nov 2020 | 20:59:42

    En is het lekker?

  • profile image comment
    Door Hestermaasdam• geplaatst op 05 Nov 2020 | 20:54:11

    Lekkkkkkkeeerrrrrrrr

  • profile image comment
    Door Barga• geplaatst op 05 Nov 2020 | 20:10:52

    Ze zijn heerlijk, maar inderdaad oppassen

  • profile image comment
    Door LRison• geplaatst op 05 Nov 2020 | 19:54:12

    Lekker

  • profile image comment
    Door Elleke• geplaatst op 05 Nov 2020 | 19:20:04

    Praktische weetjes. Ik moet er niet aan denken; zo'n stekel in je gehemelte, tong of lip ;-)