Italië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cactusvijg

Italië


De cactusvijg, is zoals de naam al zegt, de eetbare vrucht van een cactus (Opuntia ficus-indica). De vruchten zijn rijp zodra de groene stekelige vruchten geel of rood verkleuren. De smaak is zoet en lijkt enigszins op die van een peer. Men eet de pitjes mee op, deze zijn wel erg hard. Een goede manier om een cactusvijg te eten zonder zich te prikken aan de scherpe doorns is de volgende: men prikt de vrucht met een vork op en zet deze op een bord. Vervolgens snijdt men met een scherp mes beide uiteinden af en snijdt haaks hierop de schil door. Vervolgens rolt men met de vork (of met de hand, maar raak de buitenkant van de schil niet aan) het vruchtvlees uit de vrucht. Vaak worden de stekels er ook al wel van af geborsteld.