Florence foto's & tips

'447468' door REvanSlooten '447468' door REvanSlooten

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Het mooiste uitzicht.

REvanSlooten

Een paar weken geleden waren wij in Florence. Een schitterende stad vol met de mooiste bezienswaardigheden, maar....zoooo druk... Een goede plek waar je even kan genieten van de schoonheid van de stad is Piazza Michelangelo. Dit plein ligt aan de zuidkant van de rivier de Arno en hier heb je het mooiste uitzicht over Florence!

'487489' door JMoerkens '487489' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De Kathedraal van...F

JMoerkens

Misschien wel mijn favoriete citytrip is Florence. De stad barst uit haar voegen van de kunst en cultuur, maar daarnaast ontbreekt het er ook niet aan gezellige terrassen, straatkunstenaars en heerlijk Italiaans eten. The whole package dus. De absolute must-see van de stad vind ik de Dom. De kathedraal van Florence vind ik één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Europa. Toen ik hem voor het eerst zag opdoemen tussen de sfeervolle straatjes, stond ik echt even stil! Wow! Je kunt uiteraard ook de Dom beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

'529119' door silly '529119' door silly

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Le Balze Valdarno

silly

Gisteren ben ik teruggekomen uit Italie, verassend was het om toch veel bijzondere plekken te ontdekken buiten de gebaande paden..Tussen de populaire steden Arezzo en Florence in ligt de aparte rotsformatie genaamd 'Le Balze Valdarno' , wat Kliffen van Valdarno betekent. De Balze bestaan uit een serie grote rotsen die hoog boven het omliggende landschap uitsteken en zo de aandacht opeisen.Je hoeft dus niet naar de Grand Canyon om dit te zien .. zelfs in Europa vind je zulke plekken :)

'445933' door JMoerkens '445933' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Giardino Bardini

JMoerkens

Zomaar in de wonderlijk mooie stad Florence, trof ik ineens een prachtige stadstuin. Eigenlijk was het meer een park, met de naam Giardino Bardini. Vanaf de tuin heb je een mooi zicht op de stad, en je kunt er genieten van kunst, mooie flora en fauna, een museum en vijvers. Het kost een paar euro entree, maar dan heb je wel echt een mooie originele plek in Florence te pakken, waar je prachtige foto's kunt maken. Mijn favoriete plek aldaar was deze boog van blauwe regen. En nu ik er zo enthousiast over zit te schrijven, realiseer ik me dat ik dit ook wel een tip waard vind :-)

'340511' door carla '340511' door carla

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Ponte vecchio brug...

carla

In de Tweede Wereldoorlog werden veel bruggen over de rivier de Arno verwoest. Gelukkig bleef de romantische Ponte Vecchio gespaard. Het is de oudste brug van Florence, aangelegd in 1345 ter vervanging van een houten brug op dezelfde plaats. In 1966 werden de meeste winkeltjes verwoest door een overstroming, maar de brug zelf bleek sterk genoeg om het wassende water te weerstaan.Vlak bij de Ponte Vecchio ligt de Ponte Santa Trinita. Deze brug werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de zich terugtrekkende Duitsers opgeblazen, maar is na de oorlog in oorspronkelijke staat herbouwd.

'459556' door JMoerkens '459556' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Ponte Vecchio

JMoerkens

Florence is zonder twijfel één van mijn favoriete steden in Europa! Zoveel te ontdekken qua kunst en cultuur, maar vooral ook heerlijk om daar van het goede leven te genieten. Met een pasta en een wijntje op het terras, terwijl in de verte een operazangeres haar lied door de straten zingt. De Ponte Vecchio-brug is wereldberoemd en uniek door de huisjes die erop gebouwd zijn. Normaliter heeft de brug mooie kleurtjes, maar ik was er op een hele druilerige dag. Omdat de kleuren me eerder stoorde dan vrolijk maakte, heb ik voor een zwart wit uitvoering gekozen!

'553244' door Piography '553244' door Piography

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Purple Skies boven...

Piography

Met een verfrissend biertje in je hand en een verse steenoven pizza voor je, sluit je vanaf "Piazzale Michelangelo" met een prachtig uitzicht een heerlijke dag in Florence af.

'173920' door jeroenfritz '173920' door jeroenfritz

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Sabijnse Maagdenroof

jeroenfritz

Het beeld 'De Sabijnse Maagdenroof' op het Piazza della Signoria in Florence.

'487480' door sophie666 '487480' door sophie666

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Straatbeeld Florence

sophie666

Genoeg te zien in Florence, juist de alledaagse dingen vind ik mooi. Teveel voor 1 dag (ik was er echt maar 1 dag). Italie is zo mooi!

'448878' door JMoerkens '448878' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Florence

JMoerkens

Florence vind ik één van de leukste Europese steden! De stad heeft alles in zich, mooie gebouwen, pleinen, musea, maar ook leuke parken, terrassen en winkels. Het allerleukste vond ik de straatartiesten. Ik kan me een operazangeres herinneren die me tot tranen toe roerde met een ongeëvenaarde stem. Voor het beste uitzicht over de stad raad ik je de klim aan naar Piazza Michelangelo, een hooggelegen plein van waaraf je alle belangrijke gebouwen en bruggen van de stad kunt waarnemen, elke blik is een ansichtkaart!!

'388819' door abytravel '388819' door abytravel

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De rode daken van...F

abytravel

Vanaf de Campanile, de klokketoren die naast de Duomo staat, heb je een prachtig uitzicht over de rode daken van Fi(o)renze, zoals de Italianen deze prachtstad zelf noemen. De Campanile is 85 m hoog en kan via 414 treden worden beklommen. De naastgelegen Duomo, of Basilica de Santa Maria del Fiore (1367), zoals hij voluit heet is op z'n hoogste punt nog 6 meter hoger. Dat is de koepel waar je hier recht tegenaan kijkt.

'490045' door JokevanRooijen '490045' door JokevanRooijen

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Duomo in Florence

JokevanRooijen

De Basilica di Santa Maria del Fiore of kortweg de Duomo (dom) is de kathedrale basiliek en het dominerende symbool van de Italiaanse stad Florence. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa. De Santa Maria del Fiore staat midden in het historische centrum van Florence tegenover het Baptisterium. Gezien de krappe ruimte om de kathedraal is het erg moeilijk om hier er een totaal plaatje van te maken, helaas!

'458984' door NanneThewis2013 '458984' door NanneThewis2013

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Panorama Florence

NanneThewis2013

Deze foto is gemaakt vanaf Piazzale Michelangelo en geeft een mooi panorama uitzicht van Florence. Met o.a. zicht op de Ponte Vecchio en Duome. Tip voor de reizigers, je kan de Piazza Michelangelo bereiken met een roltrap. Wij waren al klimmend en puffend op een warme dag in september naar boven gegaan om er daarna achter te komen dat er een roltrap was. Eenmaal boven is het er erg gezellig met o.a. straatmuzikanten en andere vermaak, winkeltjes en heerlijk Italiaans ijs.

'552933' door Dianadm '552933' door Dianadm

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Hemels uitzicht

Dianadm

Net terug van een stedentrip Florence. Wat een stad, echt de schoonheid ten top. Je struikelt hier bijna over alle Kunst en Cultuur. Een absolute must-see in Florence is de Duomo of Basilica di Santa Maria del Fiore, die het historische centrum domineert. Het is mogelijk om de koepel van de Duomo te beklimmen. Vanaf een klein balkonnetje op het dak heb je een prachtig overzicht over de stad en het omringende landschap. Vroeg in de ochtend (half 9) is het vaak nog nevelig, wat voor een mooie sfeer zorgt. Op dit tijdstip is het ook nog (relatief) rustig. Het stadsbeeld bestaat voornamelijk uit kerken en paleizen, afgewisseld met huizen. Hier zie je de Basilica di Santa Croce, een basiliek en klooster, waar de 'groten' van Florence zijn begraven, waaronder de beroemde schilder en beeldhouwer Michelangelo Buonarroti. Als je de koepel wilt beklimmen, is het verstandig om vooraf (via Internet) te reserveren. Hiermee vermijd je de wachtrij en ben je verzekerd van een klim naar de top.

'389078' door abytravel '389078' door abytravel

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De bruggen van Firenz

abytravel

Vanaf het op een heuvel gelegen Piazzale Michelangelo heb je een prachtig zicht over de rivier de Arno die Firenze (Florence) doorsnijdt. Vele bruggen verbinden linker- en rechteroever. Vooraan zie je de wereldberoemde Ponte Vecchio (Oude Brug). Op deze brug uit 1345 zijn aan weerszijden huizen gebouwd die vnl. juwelierswinkels herbergen. Daarachter achtereenvolgens de Ponte Santa Trinita, Ponte alla Carraia, Ponte A. Vespucci en de Ponte della Vittoria in de snelweg door Florence. Het torentje op de voorgrond is van de San Niccolló Sopr'Arno kerk, het koepeltje in de verte van de San Frediano in Cestello.

'389210' door abytravel '389210' door abytravel

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Blauwe Regenwaterval,

abytravel

Tussen het hooggelegen uitzichtspunt Piazzale Michelangelo en de Ponte Vecchio ligt het parkje Bardini. Ook van hieraf heb je,hoewel al een stuk lager gelegen, nog prachtige uitzichten over Florence. In de 16e eeuw was dit het bezit van de familie Mozzi, een buitenplaats net buiten de stadsmuren van Florence aan de linker oever van de Arno. In het park zijn naast de Villa Bardini,een met rozenperkjes en fonteinen geflankeerde barokke trap, een Engelse landschapstuin en verschillende beelden te vinden. Eén van de mooiste plekjes is wel deze Wisteria(Blauwe Regen)-tunnel, vooral natuurlijk als die in bloei staat.

'554440' door Dianadm '554440' door Dianadm

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Op naar de top

Dianadm

De Campanile van Florence is gebouwd in de tweede helft van de veertiende eeuw als klokkentoren voor de Basilica di Santa Maria del Fiore. De toren is 85 meter hoog en is te beklimmen via een 414 treden tellende trap. Onderweg naar boven kom je meerdere plateau’s tegen waar je even kunt bijkomen tijdens de beklimming. De klim is zeker de moeite waard. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de stad en de koepel van Brunelleschi. Deze foto is (liggend) genomen door een rooster in het 3de plateau.

'483514' door jysta '483514' door jysta

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Brug der bruggen

jysta

Tja.....een tip voor Florence, ha ha. Gewoon doen zou ik zeggen. Prachtige stad. Op de foto de Ponte Vecchio; de beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno, die vooral bekend is van de vele winkeltjes die zich op de brug bevinden.Voornamelijk zilver en goudsmederijen, maar natuurlijk ook de nodige souvenierswinkeltjes.

'452671' door JMoerkens '452671' door JMoerkens

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Sfeervol Florence

JMoerkens

De allereerste foto die ik hier op Columbus plaatste een jaar geleden, was een uitzicht vanaf de Dom van Florence. Wat vond ik dat gebouw indrukwekkend toen ik er eenmaal voor stond zeg! Sowieso is Florence één van mijn favoriete Europese steden. Er is veel kunst en cultuur op te snuiven, maar het is vooral de sfeer die me aanspreekt. Straatartiesten, overal muziek, markten en expressieve Italianen: Heerlijk! Op deze foto is mooi te zien dat je niet alleen de Dom kunt beklimmen, maar ook de toren. Al worden de mensen wel een beetje nietig vergeleken bij dit imposante gebouw...

'360484' door carla '360484' door carla

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Grootse kathedraal

carla

De Basilica di Santa Maria del Fiore is de op drie na grootste kathedraal van Europa. De Santa Maria del Fiore staat midden in het historische centrum van Florence tegenover het Baptisterium. Naast de kerk staat de Campanile. De dom werd aan de Heilige Maagd Maria gewijd, maar in de naam Santa Maria del Fiore werd tegelijkertijd aan de oude naam van de stad Fiorenza herinnerd. Het was de bedoeling om met de dom op gepaste wijze uiting te geven aan de machtige positie die Florence toentertijd genoot. Alleen een kathedraal van die afmetingen was de stad waardig. Prachtig ook binnen gaan bekijken deze grootse kathedraal.

'488788' door JokevanRooijen '488788' door JokevanRooijen

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Ponte Vecchio

JokevanRooijen

De Ponte Vecchio (Italiaans: oude brug), is een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Florence, Italië. De brug is vooral bekend door de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden en de Corridoio Vasariano, de gang die zich een niveau hoger op de brug bevindt, zodat de adel zonder zich met het normale publiek te mengen toch de oversteek kon maken. Volgens de overlevering is de brug in de Romeinse tijd gemaakt van hout. Nadat deze was vernietigd door een overstroming in 1333, werd hij herbouwd in 1345, echter deze keer in steen. De architecten ontwierpen een brug met drie bogen, waarvan de middelste een overspanning van 30 meter heeft, terwijl de andere twee bogen een overspanning van 27 meter hebben.

'424657' door Dragonfly '424657' door Dragonfly

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Handen

Dragonfly

Oude handen gerimpeld en verweerd Handen waarvan je iets leert. Handen soms slank, soms grof. Handen met eelt en kenmerkend. Handen die je strelen zo zacht. Handen, soms werkend. Handen zoals zo velen Handen die kietelen, zodat je weer lacht. Handen die delen, ze accentueren publiek. Handen, altijd weer uniek. Norma

'363335' door Dragonfly '363335' door Dragonfly

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

De violist

Dragonfly

Zittend op zijn kleine groene krukje komt in al zijn eenvoud een prachtige melodie tevoorschijn. Hij lijkt betovert door het prachtige instrument en gaat er helemaal in op. Even vergeet ik dat we op straat staan. Stil luisterend en volkomen gehypnotiseerd.

'417443' door sidonius '417443' door sidonius

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Hangende winkels

sidonius

De Ponte Vecchio (1345) is natuurlijk de bekendste brug van Florence. Nu een toeristische trekpleister met de overhangende luxe winkels, vroeger zaten er slagers en vishandelaren in die winkels. Zij vonden het wel handig om hun afval direct in de rivier te dumpen. Later werd de brug overgenomen door leerbewerkers, die de rivier gebruikten om hun huiden nat te maken. Nu zitten er vooral juweliers.