Etna

Etna is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Er wordt veel landbouw op de vulkaanhellingen bedreven, omdat de vulkanische bodem zo vruchtbaar is. Wijngaarden en boomgaarden zie je veel terug op de lagere delen van de vulkaanhelling van de vulkaan. De Etna ligt in het oosten van het eiland Sicilië en heeft een maximale hoogte van 3329,6 meter, waarmee het de hoogste berg van het eiland is en de op een na hoogste vulkaan van Europa.

Informatie over Etna

Beste foto's & tips van Etna

'493229' door Zandkorrel '493229' door Zandkorrel

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Etna

Zandkorrel

Als je naar Sicilië gaat is een excursie naar de Etna erg de moeite waard. Je kunt een begeleide wandeling maken rond de kraterrand. Zelf heb ik geen heel goede conditie, dus ik vond het af en toe zwaar, maar uiteindelijk goed te doen. Toen ik er was, lagen er nog plekken sneeuw, wat wen prachtig gezicht was met al die zwarte lava. Neem wel een jasje mee, het is niet warm daar boven!

'444401' door Oswald '444401' door Oswald

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Etna nog steeds actie

Oswald

De Etna op Sicilië blijft actief, de ene keer wat heftiger dan de andere keer. Als je in het gebied eromheen rond rijdt, zie je niet alleen de 'verse' banen van de lavastromen, maar ook de verwoestende kracht van het natuurgeweld dat vulkaanuitbarsting heet. Bizar!

'461210' door Zandkorrel '461210' door Zandkorrel

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Lava, sneeuw en stoom

Zandkorrel

Op Sicilië heb ik een wandeling gemaakt langs de kraterrand van de Etna. Een immens grote lap zwarte lava, hier en daar onderbroken door rode accenten, zwavel, stoom en - op het moment dat ik er was - sneeuw! Geeft een mooi effect.

Laat kaart zien