Emilia-Romagna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Monteveglio - Italië – tussen schattige weggetjes en brute paardenkracht

Emilia-Romagna,
Italië


Rechts naast de boom op de foto zie je een stukje van de oprijlaan naar Casa Ca’Driano. De oprijlaan voegt zich daarna bij het hoofdweggetje dat door het fraaie heuvellandschap van de Italiaanse provincie Emilia-Romagna meandert. Tegenliggers vormen een uitdaging, maar je moet gewoon veel vertrouwen hebben in je auto en je rijkunsten, dan komt alles goed ;) Treuzelen wordt dan ook niet gewaardeerd, gas geven is het credo voor het autoverkeer. In een streek die gedomineerd wordt door Maserati’s en Ferrari’s is dat niet zo gek.

De fabrieken in Bologna, Modena en Maranello hebben heel wat staaltjes autokunst voortgebracht, die vervolgens hun plek op het wegdek hebben geclaimd. De Italianen zijn er hier zichtbaar trots op en je zult de beroemde drietand en het steigerend paard op meer plekken aantreffen dan je aanvankelijk zou verwachten.

De voornamelijk rode pk-duivels vormen een flink contrast met dit rustige en vriendelijke uitzicht dat ik vorig jaar september laat in de middag had. Even bijkomen na een magnifieke dag tussen de klassiekers van beide automerken (waaronder dus mijn geliefde Maserati A6GCS). Vanaf de heuvel kijk ik naar beneden, het dal in. Er is flink wat verkeer onderweg, vermoedelijk keert men huiswaarts. De auto’s worden weldra geparkeerd op de oprit of in de garage, want dan is het tijd voor die andere Italiaanse passie. Een heerlijk bord pasta met een goed glas wijn. In Parco Regionale Abbazia di Monteveglio onder het portiek van Casa Ca’Driano kun je daar prima van genieten in goed gezelschap met een rustgevend uitzicht.

Op het goede leven!