Emilia-Romagna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in de heuvels van Bologna

Emilia-Romagna,
Italië


WANDELEN IN DE HEUVELS VAN BOLOGNA

Zoals vanaf de torens in het historisch centrum te zien is, heeft Bologna haar bijnaam ‘la Rossa’ te danken aan de rode kleur van de gebouwen en daken. De groene kant van Bologna is echter veel minder bekend. In het centrum zijn – op een paar kleine parken na – weinig bomen te ontdekken. Maar de heuvels aan de zuidkant maken dit ruimschoots goed.

De uitlopers van de zuidwestelijk gelegen Apennijnen vormen een prachtig decor voor wandel- en fietstochten (klimmen!). Daarnaast zijn er in dit gebied verschillende grote parken die – ondanks dat de inwoners van Bologna hier ook graag komen – eigenlijk heel rustig zijn. Weinig bezoekers weten dan ook dat er nog veel wandelpaden in de heuvels en door de parken zijn.

Het uitzicht is echter op veel plaatsen adembenemend en het is leuk om de roden daken van de stad – waar je zojuist nog was – onder je in het dal te zien liggen. Onderweg bezoek je de vroegere villa van Napoleon en een van de oudste kloosters van Bologna. Ook de groene kant van de stad heeft historische geheimen en sommige kleine paadjes weten zelfs inwoners niet altijd te vinden.

Deze wandeling is een van de wandelingen uit de wandelgids Wandelen in Bologna, uitgegeven door Odyssee Reisgidsen. Meer verhalen over Bologna zijn te vinden op de reisblog www.thebestofbologna.com