Emilia-Romagna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Monteveglio - Italië - Casa Ca'Driano

Emilia-Romagna,
Italië


Laat in de middag begin september doet de zon een poging het heuvelachtige landschap van de Italiaanse provincie Emilia-Romagna prachtig uit te lichten.
Dat lukt haar aardig. Ik blijf even genieten van het fascinerende schouwspel tussen haar en de wolken, voordat ik mijn fotoreportage voorzet door de tuin van ons onderkomen voor de komende twee nachten. We verblijven in Casa Ca’Driano.

Toen ik deze casa boekte bij Airbnb, wist ik al wel dat het geen klein optrekje was in Parco Regionale Abbazia di Monteveglio. Maar de rondleiding door host Wilma liet al snel blijken dat we in een prachtige authentieke woning terecht waren gekomen, waarin we behoorlijk verrast werden door de grootte en met keuze uit zithoeken te over. Die onder het portiek buiten had onze voorkeur ;)
Wij verbleven er met 4 personen, maar met 6 personen kun je hier ook prima royaal toeven (2 personen moeten dan wel genoegen nemen met een bank om op te slapen).

Italianen houden van lekker eten en dat doe je in een keuken waarin alles ruim voorhanden is, hier wordt je zeker niet aan je lot overgelaten met twee armoedige pannetjes en een elektrisch kookplaatje… Nee, nee, hier heb je de beschikking over een collectie bijna gloedje nieuwe potten en pannen en een authentiek gasfornuis van formaat. Ik had even wat moeite met kiezen, aangezien de keuze ruimer was dan in mijn eigen keuken thuis…
En goed om te weten dat een nostalgische gasoven beter werkt dan onze moderne ovens/combi-magnetrons, 220 graden is hier standje verbranden, dus wees zuinig met de temperatuur ;)

Als de woning zelf je nog niet overtuigd heeft dat je de juiste keuze op Airbnb hebt gemaakt, dan zorgen de tuin en het idyllische uitzicht daar uiteindelijk wel voor! En uiteraard Wilma en haar man als geweldige hosts ;)
Wat ons betreft is Casa Ca’Driano een topper, een echte aanrader ;)