Emilia-Romagna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maserati A6GCS - Italië - Voor even de gelukkigste vrouw op aarde

Emilia-Romagna,
Italië


Tja daar zit je dan in je droom op wielen, te huilen.
Van blijdschap, van verdriet, van euforie? Van wat eigenlijk?
Totaal overrompeld door mijn eigen emoties...

Want dit was 'm, mijn absolute nummer 1 op mijn bucketlist!

'Een Maserati A6GCS in 'levende' lijve bewonderen', check.
Op 7 september 2016 ging mijn grootste wens in vervulling in het Panini Motormuseum in Modena, Italië.
Daar staat namelijk de perfecte rode versie van de Maserati A6GCS Berlinetta Pininfarina, van welk model er slechts vier gemaakt zijn sinds 1953, en er nu nog maar twee van bestaan.

Het museum is gevestigd op het terrein van de biologische boerderij Hombre van de Panini familie. Een waar walhalla voor Maserati-liefhebbers, maar auto-, motor- en tractorliefhebbers in het algemeen kunnen er hun hart ophalen. Het museum is gratis toegankelijk en huist een zeer indrukwekkende privécollectie van Maserati's.

Voor mij was een blik genoeg, daar stond ie, mijn droomauto, als derde in de rechterrij in het middenpad. Met mijn handen voor mijn mond en met ingehouden adem loop ik er vastberaden op af. Nee ik droom dit niet, op het bordje staat het echt, 'Maserati A6GCS Berlinetta Pininfarina'.
Na een kippenvelmoment toen ik per ongeluk met mijn arm de zijkant van de auto raakte, voor een foto van ons samen, ging ik ervan uit dat het niet nog beter kon worden...
Even later liep ik echter achter zoon Giovanni aan, compleet in tranen, want het werd perfect, ik mocht als kroon op mijn zoektocht in mijn droomauto zitten.

Voor even was ik de gelukkigste vrouw op aarde, huilend, lachend, genietend, stralend in mijn geliefde Maserati A6GCS.

Panini Motormuseum en Giovanni in het bijzonder, grazie mille!

p.s. voor degene die denken is ze nu helemaal gek geworden (:P), de achtergrondinformatie kun je lezen in mijn blog over mijn nummer 1 ;)