Comomeer

In het noorden van Comomeer vindt je het diepste meer: het Comomeer, dat op zijn diepste punt zo’n 410 meter is. Het meer is gelegen in een mooie omgeving, met gezellige dorpjes en veel watersport mogelijkheden. Ook kun je er onder andere goed wandelen, fietsen, kitesurfen, zeilen en varen. Enkele dorpjes aan de oevers van het Comomeer zijn Como, Bellagio en Brunate. In het meer zelf bevindt zich het mooie eilandje Isola Comacina.

Informatie over Comomeer

Beste foto's & tips van Comomeer

'498083' door Jeanne '498083' door Jeanne

ItaliëComomeer

ItaliëComomeer

Kathedraal van Como

Jeanne

Vanaf het dakterras kijken wij uit op de Santa Maria Assunta kathedraal, gelegen nabij het Comomeer. Het is een van de opmerkelijkste monumenten van Noord Italië. Met zijn prachtige gotische elegantie domineert hij de stedelijke architectuur. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis, zo van bovenaf zie je pas echt de schoonheid van het gebouw!

'553226' door Jeanne '553226' door Jeanne

ItaliëComomeer

ItaliëComomeer

Comomeer

Jeanne

Toeren langs het Comomeer één van de meren in het noorden van Italië. Schilderachtige plaatsjes die uitnodigen om te stoppen en op een terrasje een heerlijke cappuccino te drinken.

'505045' door AvanLuinen '505045' door AvanLuinen

ItaliëComomeer

ItaliëComomeer

Comomeer Italie

AvanLuinen

In combinatie met een stedentrip naar Milaan, kom je bij het Comomeer volledig tot rust! Het plaatsje Como is ook heel fijn om doorheen te wandelen, en prima voor één dag. Als je meer van het gebied wilt zien, heb je echter veel meer tijd nodig!

Laat kaart zien