Colosseum foto's & tips

'497915' door MiekeDeHaas '497915' door MiekeDeHaas

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Het Colosseum

MiekeDeHaas

Het Colosseum is misschien wel het grootse en meest indrukwekkende amfitheater uit de oudheid. Het Colosseum is een herkenbaar symbool voor Rome. Het werd gebouwd 69-96 na Christus. Het theater werd gebruikt voor diverse spelen.Tijdens bloederige spelen zijn duizenden mensen en dieren om het leven gekomen. In de 5e eeuw na Christus raakte het theater in verval. Het werd geplunderd door Barbaren en aangetast door natuurgeweld. Het werd een soort steengroeve tijdens de middeleeuwen. Sint Pieter Is onder andere gebouwd met stenen uit het Colosseum. Pas toen paus Benedictus XIV het Colosseum heilig verklaarde, stopte de plundering. Zoals je ziet wordt het Colosseum druk bezocht.

'435360' door dennisenroel '435360' door dennisenroel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Roomse kolos

dennisenroel

Het Colosseum, inmiddels al bijna 2.000 jaar oud, was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Hoewel niet meer volledig intact, is het nog altijd een zeer indrukwekkend bouwwerk. We waren er zo vroeg mogelijk, om de (letterlijk) busladingen toeristen voor te zijn. En daarin waren we gelukkig redelijk gelukt. Hier een doorkijkje, gezien van een hogere bouwlaag die geopend is voor publiek. Met royaal uitzicht op een parasolden.

'439644' door dennisenroel '439644' door dennisenroel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Kolossaal

dennisenroel

Het Colosseum. In 2007 uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit enorme amfitheater in de eerste eeuw na Christus is gebouwd. In de loop der eeuwen is het gebouw vaak beschadigd door natuurgeweld, maar helaas ook door plunderingen. De gaten die je hier in de muren ziet, zijn overgebleven na de 'roof' van het ijzerwerk dat de blokken marmer en beton bij elkaar hield. Gelukkig staat hij nog overeind... Overigens valt het niet mee om het Colosseum zonder toeristen op de gevoelige plaat te zetten. Kwestie van heel vroeg gaan en een beetje geluk!

'510441' door MichelleW '510441' door MichelleW

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Van grote ovaal naar.

MichelleW

's Middags was ik al in het Colosseum geweest en eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Het is eigenlijk gewoon groot ovaal, je kunt rondjes lopen en in het midden zie je de muren die vroeger de dierenhokken onder het podium vormden. Eerlijk gezegd vind ik het feit dat ze vroeger in staat waren zoiets te bouwen veel indrukwekkender. Wie verzint dat je als amusement gaat kijken naar vechtende gladiatoren? Er is zelfs een keer een mini-zeeslag gehouden door de wanden met pek in te smeren, dat moet helemaal een boel werk zijn geweest. Echter toen ik 's avonds weer bij het Colosseum was, vond ik het bouwwerk zelf een stuk bijzonderder zo verlicht in het donker! De buitenkant is zo zeker een plaatje...

'509984' door MichelleW '509984' door MichelleW

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Typisch Italië

MichelleW

Deze foto heb ik gemaakt vanuit het Colosseum. Een mooi doorkijkje van een typisch Italiaans landschap. Ik had niet verwacht dit tegen te komen midden in de stad, maar blijkbaar is dat toch mogelijk...

'514978' door AanTaaaaafel '514978' door AanTaaaaafel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Back to the oudheid

AanTaaaaafel

Dit is wellicht de zoveelste foto van het Colosseum. We waren al vaker in Rome geweest maar het kwam er niet van om het Colosseum te bezoeken, de lange rij was vaak het excuus. Maar het moest er wel een keer van komen. Indrukwekkend, geen spijt, groots, fotogeniek zijn woorden die hier allemaal van toepassing op zijn. Tuurlijk is het toeristisch, maar als je er bent geweest weet je ook wel waarom. Wat mij betreft echt een bezoek waard.

'548903' door JBussers '548903' door JBussers

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Colosseum

JBussers

Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum is het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het amfitheater werd juli 2007 tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. Aangezien ik met een vriend heb besloten ze allemaal te gaan zien stond deze op de lijst. De naam Flavisch Amfitheater komt door de tijd waarin het is gebouwd, de zogenaamde Flavische dynastie, een dynastie van Romeinse keizers die van 69 tot 96 na Christus aan de macht was. In 72 na Christus werd een begin gemaakt met de bouw. Op dat moment was Vespasianus keizer. De financiering vond plaats uit de krijgsbuit van de plundering van Jeruzalem in 70 na Christus. Het bouwen van dit prachtige werk duurde ongeveer tien jaar. Welbekend is die funtie van het theater, te weten voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren. Een van de bekendste spelen zijn de spelen net na de opening. Keizer Titus organiseerde spelen die honderd dagen duurden. In het amfitheater vonden niet alleen de beroemde gevechten plaats tussen bijvoorbeeld gladiatoren. Er zijn ook verhalen bekend over wedstrijden tussen kraanvogels en er zou zelfs eens een wedstrijd tussen vier olifanten hebben plaatsgevonden. Kort na de opening van het Colosseum waren in het amfitheater ook naumachiae (zeeslagen) te zien. Het theater werd voor die gelegenheid met miljoenen liters water gevuld waarna beroemde zeeslagen uit de geschiedenis werden nagespeeld. Het Colosseum heeft een oppervlakte van 188 bij 156 meter en een omtrek van 527 meter. Het amfitheater is ongeveer 49 meter hoog. Om het theater te bezoeken (binnen) is het verstandig om een ticket online te kopen. De kosten zijn 12 euro PP. Ben je onder de 25 en EU inwoner dan krijg je korting.

'992119' door Dianadm '992119' door Dianadm

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Theater van 5 cent

Dianadm

Het Colosseum is één van de meest indrukwekkende amfitheaters uit de Romeinse oudheid. Het theater werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en werd in 2007 uitgeroepen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Het gebouw is iconisch voor Rome en wordt vrijwel door iedere toerist bezocht. Echt rustig is het hier daarom nooit, maar aan het eind van de middag wordt het steeds minder druk. De ideale tijd om in een hoekje te gaan zitten en alles op je in te laten werken. Werkelijk alles ademt hier geschiedenis. Ook de Italiaanse regering weet het Colosseum op waarde te schatten. Sinds 2002 prijkt een afbeelding van het amfitheater op de 5 eurocent.

'1065714' door jeroenkleiberg '1065714' door jeroenkleiberg

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Het colosseum in...re

jeroenkleiberg

Rome is druk. Het is er vreselijk druk. Maar niet zonder reden. Het is misschien wel de mooiste stad ter wereld. Nergens anders is de historie zo zichtbaar en voelbaar als in deze stad. Duizenden jaren aan glorie glijden aan je voorbij. Een van de meest bijzondere plekken is natuurlijk het Colosseum, waar je je fantasie kan laten werken hoe het er hier vroeger aan toe ging. Misschien is het hier altijd wel zo vreselijk druk geweest. Overdag is er geen lol aan. Maar kom je 's avonds laat terug dan is de massa verdwenen. Persoonlijk vind ik het Colosseum dan ook haar mooist.