Colosseum

Het Colosseum is het absolute hoogtepunt tijdens een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad Rome. Het werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en was bedoeld om daar de spelen te houden die werden georganiseerd en gefinancierd door de keizer. Het grondvlak meet 188 bij 156 meter, heeft een omtrek van 527 meter en is 48,50 meter hoog. In 2007 werd het Colosseum tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen.

Informatie over Colosseum

Beste foto's & tips van Colosseum

'497915' door MiekeDeHaas '497915' door MiekeDeHaas

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Het Colosseum

MiekeDeHaas

Het Colosseum is misschien wel het grootse en meest indrukwekkende amfitheater uit de oudheid. Het Colosseum is een herkenbaar symbool voor Rome. Het werd gebouwd 69-96 na Christus. Het theater werd gebruikt voor diverse spelen.Tijdens bloederige spelen zijn duizenden mensen en dieren om het leven gekomen. In de 5e eeuw na Christus raakte het theater in verval. Het werd geplunderd door Barbaren en aangetast door natuurgeweld. Het werd een soort steengroeve tijdens de middeleeuwen. Sint Pieter Is onder andere gebouwd met stenen uit het Colosseum. Pas toen paus Benedictus XIV het Colosseum heilig verklaarde, stopte de plundering. Zoals je ziet wordt het Colosseum druk bezocht.

'435360' door dennisenroel '435360' door dennisenroel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Roomse kolos

dennisenroel

Het Colosseum, inmiddels al bijna 2.000 jaar oud, was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Hoewel niet meer volledig intact, is het nog altijd een zeer indrukwekkend bouwwerk. We waren er zo vroeg mogelijk, om de (letterlijk) busladingen toeristen voor te zijn. En daarin waren we gelukkig redelijk gelukt. Hier een doorkijkje, gezien van een hogere bouwlaag die geopend is voor publiek. Met royaal uitzicht op een parasolden.

'439644' door dennisenroel '439644' door dennisenroel

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Kolossaal

dennisenroel

Het Colosseum. In 2007 uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit enorme amfitheater in de eerste eeuw na Christus is gebouwd. In de loop der eeuwen is het gebouw vaak beschadigd door natuurgeweld, maar helaas ook door plunderingen. De gaten die je hier in de muren ziet, zijn overgebleven na de 'roof' van het ijzerwerk dat de blokken marmer en beton bij elkaar hield. Gelukkig staat hij nog overeind... Overigens valt het niet mee om het Colosseum zonder toeristen op de gevoelige plaat te zetten. Kwestie van heel vroeg gaan en een beetje geluk!

Laat kaart zien

Laatste Colosseum artikelen

Waarom er een no-go zone rond het Colosseum komt

Voor een historisch bouwwerk als het Colosseum, dat tweeduizend jaar oud is en nog grotendeels overeind staat, kun je niet anders dan respect hebben. Helaas geldt dit niet voor álle bezoekers ...

Voor een historisch bouwwerk als het Colosseum, dat tweeduizend jaar oud is en nog grotendeels overeind staat, kun je niet anders dan respect hebben....