Campania foto's & tips

'280197' door jdevaan '280197' door jdevaan

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Fresco van Priapus

jdevaan

Deze foto van een fresco in het huis van de Vetii in Pompeii danken jullie aan het dagthema van Rieneke (rsteeghs): muurschilderingen. Het Huis van de Vettii behoorde aan de rijke handelaren Aulus Vettius Conviva en Aulus Vettius Restitutus. Het is een van de beroemste huizen van Pompeii vanwege de hoeveelheid goed bewaard gebleven fresco's, veel ervan zijn erotische scènes die aan duidelijkheid niet veel te wensen over laten. Helaas was het tijdens mijn bezoek gesloten, misschien hadden jullie anders een kuiser plaatje te zien gekregen, maar dit kon ik nog net vanuit het getraliede raam zien en fotograferen. De nu volgende uitleg komt van Wikipedia: "Priapus is een figuur uit de Griekse en Romeinse mythologie. Hij is de vruchtbaarheidsgod en beschermer van het vee, vruchtdragende planten, tuinen en het mannelijk geslachtsdeel. Hij bood ook bescherming tegen het boze oog door de oogkas te penetreren met zijn enorme penis. Aan Priapus werden de eerste vruchten en melk, honing, koeken, bokken en ezels geofferd".

'252643' door Joanna '252643' door Joanna

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Wandelen op Capri

Joanna

Capri is een prachtig toeristisch eiland aan de kust bij Napels. We hebben het eiland lopend verkend en dat was heerlijk, weg van de drukte! In de ochtend begeven we ons weer naar de haven voor de ferry terug naar Sorrento. Ten zuiden van Napels bevindt zich het schiereiland Sorrento met de gelijknamige plaats. De kustlijn naar Amalfi is prachtig, hoewel erg toeristisch! Een aanrader is om vanuit Napels of Sorrento de boot te nemen naar het eilandje Capri. Veel mensen doen dit als dagtocht. Je komt aan in de Marina Grande, vanwaar een treintje naar het hoger gelegen plaatsje Capri rijdt. Scooters zijn te huur voor de liefhebbers. Ook de benenwagen is een prima alternatief! Door rustige nauwe kronkelende straatjes kom je ook op het drukke centraal gelegen plein. Leuke winkeltjes en restaurantjes vermaken de meeste toeristen hier. Je kan ook doorwandelen naar het Belvedere aan de andere kant van het eiland, wederom rustig en een schitterend uitzicht! Het nog wat hoger gelegen plaatsje Anacapri is te bereiken met de bus of een cabrio-taxi. We namen weer de benenwagen, gedeeltelijk over de weg, gedeeltelijk over een wandelpad. Prachtig, rustig en goed te doen als je een redelijke conditie hebt! Anacapri is iets lieflijker en rustiger. Er gaat een kabelbaan naar het hoogste punt en je kan doorwandelen naar de Grotto Azurro, een sprookjesachtige grot. Een roeibootje neemt je, als de zee niet te ruw is, mee de grot in, waar de zon het water felblauw maakt. De meeste mensen zullen hier ook met de bus oid naartoe gaan, we hebben alles gelopen en genoten van de rust en weidse uitzichten. Wel namen we de bus terug naar Anacapri, toen hadden de beentjes even genoeg hoogteverschillen gehad! Omdat de rust op het eiland ’s avonds wederkeert, hebben we besloten er te blijven overnachten, er zijn genoeg hotelletjes. De horde mensen is weg en het is weer Italiaans. De volgende ochtend hadden we een prachtige ochtendwandeling terug naar de boot, die erg rustig was. Bij aankomst in Sorrento stonden de hordes mensen alweer te wachten op de boot voor een dagje Capri.

'435849' door Oswald '435849' door Oswald

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Iets uit de oude film

Oswald

Amalfi, een werkelijk schitterend plaatsje aan de gelijknamige kust. Ondanks het toerisme nog authentiek en sfeervol en een prachtige uitvalsbasis voor trips in de omgeving naar b.v. Napels, de Vesuvius, Positano, etc. etc. Ik heb ervoor gekozen om dit in sepia te tonen omdat ik ter plekke steeds het idee had in een oude film te zitten en elk moment Sophia Loren met een wapperende sjaal om haar haardos in een open auto op de kustweg tegen te kunnen komen.

'528574' door pkoelewijn '528574' door pkoelewijn

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Het paradijs

pkoelewijn

Het eiland Capri is qua reisbestemming behoorlijk platgetreden, hoewel het toch nogal bergachtig is. Maar in het stadje Anacapri vond ik dit juweeltje van een tegelvloer in de kerk San Michele. De vloer, die de hof van Eden voorstelt ( compleet met Adam& Eva, de boom, de slang en wat al niet meer) werd gemaakt door Leonardo Chiaiese in 1761. Je kunt met een trap een galerij op, zodat je van bovenaf een prachtig overzicht hebt.

'275584' door pdanielse '275584' door pdanielse

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Solo mio

pdanielse

Het schiereiland Gargano aan de westkust van Italie in het zuiden, biedt schitterende uitzichten. Hier een uitkijkje over een geweldige baai met een strand dat je helemaal voor jezelf alleen hebt. Woorden schieten te kort, Solo Mio komt bij me op en daar doe ik het dan ook maar mee!

'274543' door pdanielse '274543' door pdanielse

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Rotsstad Matera

pdanielse

Matera is een stadje in Campanie, met twee beroemde rots wijken. Vanuit de rotsen is hier een stadsdeel vroeger onstaan wat volledig bestaat uit huizen, kerken etc. Heel imponerend als je er voor staat en dan door de straatjes tegen de rotsen oploopt.

'329754' door Magdalena '329754' door Magdalena

ItaliëCampania

ItaliëCampania

De Baai van Napels...

Magdalena

Het uitzicht op de Baai van Napels vanuit Sorrento, het pittoreske stadje van Campanië. De gloeiende avondzon schildert het gebouw en het landschap met een prachtige goudenkleur. Ik wachtte op het moment dat een boot voorbij zou gaan om het plaatje compleet te maken.

'459097' door reismicrobe '459097' door reismicrobe

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Een bomvol strand

reismicrobe

Toen ik vanop grote hoogte dit beeld zag, moest ik zo lachen! Ik heb er dan maar een foto van genomen. Het kleine strandje in Sorrento is populair en ligt natuurlijk al gauw vol. Deze man gaf de hoop niet op en ging dan maar voor de huisjes zonnen. Het leek wel of hij zich te pletter had neergestort!

'494565' door leond '494565' door leond

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Capri by night

leond

Capri is één van de meest toeristische eilanden van Italië, veel mensen komen voor één dag over uit Napels. Gelukkig sliepen we hier twee nachten want aan het einde van de dag, rond een uur of vijf verdwenen alle grote busladingen en veranderde de sfeer van het eiland direct van een druk toeristisch oord tot een rustig mooi eiland. De wandelingen over het eiland zijn ook zeer de moeite waard.

'364937' door jhhuijs '364937' door jhhuijs

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Prachtige kust

jhhuijs

De Amalfitaanse kust is landschappelijk het mooiste dat Campania te bieden heeft en is samen met de Ligurische kust het mooiste wat Italia aan kustlijn te bieden heeft. De uitzichten vanaf de kustwegen Strada Statale, rijksweg ss 145 en ss 63 van Sorrento (nog in de Baai van Napoli) tot aan de drukke havenstad Salerno, 30 kilometer zuidelijker, zijn spectaculair. De weg loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken.

'440438' door martinhectors '440438' door martinhectors

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Cilento

martinhectors

De Cilento behoort tot een van de mooiste gebieden van Italië, nog niet ontdekt door het massatoerisme. Je hebt er een kristalheldere zee, eenzame bergdorpen, olijfgaarden en mooie kustplaatsjes. Het wordt ook wel 'de groene long van Italië' genoemd.

'531203' door pkoelewijn '531203' door pkoelewijn

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Glas-in-lood

pkoelewijn

In de stokoude kathedraal van Sorrento vind je dit hypermoderne glas-in-lood raam met het Laatste Avondmaal. De stijl van het glas-in-lood-werk lijkt geinspireerd door het houtinlegwerk ( marqueterie) waarom de stad bekend is.

'127127' door pljvv '127127' door pljvv

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Costiera Amalfitana

pljvv

De baai voor Positano gelegen aan de fraaie Amalfi kust.

'494268' door leond '494268' door leond

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Bij in citroenbloesse

leond

Tijdens on bezoek aan Furore verbleven we in een privehuisje aan de kust met een citroenboomgaard. In het voorjaar staan alle citroenbomen in bloei en daar komen een ongelofelijke hoeveelheid bijen op af. Helaas bleek het wel erg lastig om een goede foto te maken want ze vliegen in no-time om je heen, na vele pogingen toch goed geslaagd.

'392439' door enroute2 '392439' door enroute2

ItaliëCampania

ItaliëCampania

In de wolken

enroute2

Leuk om tijdens een wandeling ineens je omgeving gewaar te worden als er gaten vallen in de wolken waarin je je begeeft, dat kan een heel verrassend effect hebben. Op deze foto een uitzicht op enkele dorpen tegen de hellingen van de Amalfi kust, die geleidelijk aan haar contouren laat zien.

'373345' door enroute2 '373345' door enroute2

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Amalfi

enroute2

Amalfi is een mooie kleine stad aan de Amalfikust in de provincie Salerno en de regio Campanië in Italië. De stad is opgenomen in de UNESCO-lijst van Werelderfgoed en de kathedraal is een van de voornaamste bezienswaardigheden. De provincie waarin de stad ligt is vruchtbaar en staat bekend om de productie van citroenen en de daarvan gemaakte drank limoncello. De stad wordt omsloten door steile bergwanden, waarvandaan ik deze foto heb gemaakt tijdens een wandeling in de prachtige omgeving.

'459480' door reismicrobe '459480' door reismicrobe

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Pretty Procida

reismicrobe

Dit is Procida, een klein eilandje vlakbij Napels dat veel toeristen links laten liggen, de meesten stappen van de boot in het grotere Capri. Procida heeft onze monden doen openvallen, zo prachtig! Als je de Terra Murata beklimt op dit eilandje, krijg je bovenaan dit cadeau.

'333314' door doppie '333314' door doppie

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Belvedère di Tragara

doppie

In mijn boek-bij-het-ontbijt '501 Eilanden' ben ik aanbeland bij een zeer favoriet stukje wereld: Italië. Ik lees dat er nog heel veel moois te ontdekken is, gelukkig hebben we ook al veel moois gezien. Hier het uitzicht vanaf Belvedère di Tragara op Capri. Vanaf de Monte Solaro in de verte loopt een bijzonder spectaculair wandelpad naar Marina Piccola in de diepte.

'457403' door reismicrobe '457403' door reismicrobe

ItaliëCampania

ItaliëCampania

De zon gaat onder in.

reismicrobe

Voor je de stad Sorrento in rijdt, moet je heel wat kilometers naar beneden rijden, dus plekken genoeg om de zon zien onder gaan.. Je kan er je auto gemakkelijk parkeren langs de parkeerplaatsjes aan de kant van de weg, waar je vast niet de enige bent om dit moment vast te leggen!

'282441' door jdevaan '282441' door jdevaan

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Pepers en citroenen

jdevaan

Deze pepers en citroenen heb ik gefotografeerd in het schilderachtige stadje Amalfi, een stad die zich helemaal gewijd heeft aan het kweken van citroenen en bekend staat om de Limoncello likeur, een heerlijk drankje gemaakt van citroenen. Je hebt er gezellige kleine winkelstraatjes waar de meeste toeristen lopen, maar ga je even een kleine zijstraatje in (te smal voor auto's, dan loop je langzaam in echte, niet toeristische Italiaanse sferen de berg op (was in nauwe steegjes, Italiaanse muziek die enthousiast meegezongen uit de ramen klinkt, een stoep vegende mama waarmee je met handen en voeten een gesprek voert). Je komt dan uiteindelijk boven het stadje uit met prachtige uitzichten over het dorp, de cathedraal en de kust. Een van mijn laatste foto's voor het maandthema eten.

'283891' door jdevaan '283891' door jdevaan

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Villa Lovis

jdevaan

Het beroemde eiland Capri wordt meestal bezocht vanwege het belastingvrij shoppen en de boottochtjes naar de beroemde blauwe grotten. Zelf bezocht ik het eiland en heb er enkele prachtige wandelingen gemaakt. Eén daarvan naar de Villa Lovis, de villa van keizer Tiberius die hier de laatste 10 jaar van zijn leven doorbracht. Een prachtige wandeling met geweldige uitzichten én..., of liever gezegd zónder toeristen. Zie hiervoor, als je interesse hebt, mijn tip: In keizerlijke voetsporen, Capri als wandelbestemming.

'508889' door Jan10e '508889' door Jan10e

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Capri

Jan10e

Kan natuurlijk de naam van een ijssalon zijn, maar dit is het eiland Capri in de baai van Napels. Bekend om de sjieke hotels en winkels. Capri moet natuurlijk aangedaan worden, want je moet toch ook zelf ervaren of het waar is... Hoewel het er idyllisch uitziet is het inderdaad peperduur wat betreft accommodatie en eten en drinken. Maar wel heel sfeervol. Als je over het eiland dwaalt mooie uitzichten langs de kust. Maar ook in het stadje ben je wel even zoet. Ik heb het gecombineerd met s'morgens de boot te nemen vanuit Sorrento en dan in de namiddag de boot te nemen naar Isschia. Leuk eilandhoppen dus terwijl ik op stedentrip in Napels ben gecombineerd met paar dagen rondtrekken met trein, bus, boot en tram.

'428750' door vulture1960 '428750' door vulture1960

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Maiori beach and...co

vulture1960

Maiori is een klein dorpje aan de Amalfitaanse kust. Het heeft een klein strand, jachtgaven en een mooie kustlijn. Je kunt er ook een mooie bergwandeling maken naar het hoger gelegen kasteel Kasteel San Nicola de Thoro-Plano. Columbus nr 44 de columbus hotlist het pad der goden een tour langs de Amlfikust

'304284' door Jan10e '304284' door Jan10e

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Isschia

Jan10e

Vanaf het kasteel Aragon uit de 15e eeuw... op een 80m. hoge rots... nu met brug/dijk verbonden aan het eiland heb je onverwacht mooi uitzicht op Isschia. Het kasteel is de moeite van een bezoek waard met klooster, gevangenis, grafstoelen, galerie en koffiehoek. Niet overal kun je komen, want er zijn inmiddels ook luxe appartementen en luxe accommodatie in. Er is ook een leuk terras voor een kwalitatief goede versnapering.