Waan je in een sprookje bij Lago Maggiore in Italië image
REDACTIE

Waan je in een sprookje bij Lago Maggiore in Italië

Knus genesteld tussen Italië en Zwitserland ligt een alpine gebied dat het hele jaar door reizigers van over de hele wereld betovert met zijn schoonheid. Lago Maggiore is de perfecte vakantiebestemming voor zowel actievelingen als liefhebbers van cultuur en natuur. 

Lago Maggiore is een van de meest betoverende bestemmingen die Europa rijk is. Al eeuwenlang trekt het gebied reizigers van over de hele wereld aan die sport en cultuur, kunst en landschappen, well beïng en eno-gastronomie willen combineren tijdens hun vakantie. Hetmeer, genesteld in de Alpen tussen Italië en Zwitserland, is een schatkamer van artistieke en natuurlijke schoonheid die door de geschiedenis heen intact is gebleven en laat zien hoe harmonieus mens en natuur met elkaar samen kunnen leven. 

Diezelfde harmonie voel je ook in de nieuwe promotionele video, waarin je magie en de tijdloze schoonheid van Lago Maggiore kunt proeven (hoewel nog steeds veel van het architectonisch erfgoed - met name Isola Bella en zijn Giardini Borromeo, de landgoederen van begin twintigste eeuw  en de Italiaanse tuinen - de atmosfeer ademen van hoe het ooit geweest moet zijn). De video, waarin opvallend veel aandacht is besteed aan esthetische details, laat op een klassieke manier de wonderen van het meer en zijn omgeving zien. De ironische, literaire stijl steekt af tegen andere promovideo's van vandaag de dag, die bezoekers en toeristen vooral lijken te stimuleren om te feesten en selfies te maken. In plaats daarvan is er gekozen voor iconische kenmerken uit andere tijden, zoals vulpennen, notitieboekjes en filmcamera's: symbolen die je vertellen om gas terug te nemen en van de tijd te genieten.


Het verhaal begint in de gemeente Stresa, met zijn kleine eilanden als Isole Borromee en de magische tuinen van Isola Bella, om je vervolgens mee te nemen naar Locarno in Zwitserland en te eindigen bij de Hermitage van Santa Caterina del Sasso in Varese, die is opgetrokken tegen een ruwe rotswand aan de 'wilde' oever van het Lago Maggiore. Zo waan je je in een andere dimensie, zwevend in de tijd waar gratie, elegantie, welbespraakte stiltes en blikken gevangen worden door de schoonheid en charme van een land dat alle zintuigen kan activeren. Het verhaal, dat perfect wordt vertolkt door de acteurs Esmeralda Spadea en Gualtiero Grigato, vertelt het verhaal van de ontmoeting van een schrijver, op vakantie aan het meer, en een mysterieuze bezoeker wiens blikken kruisen en elkaar zoeken, terwijl ze onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden en populairste activiteiten van Lago Maggiore en de omgeving onthullen.Deze activiteit wordt gefinancierd door het Interreg V-A Italië Zwitserland samenwerkingsprogramma 2018-2021, project 'AMALAKE'.
  Wil je meer informatie? Mail dan naar info@illagomaggiore.com.