Lago Maggiore: leven als in een sprookje image
iStock

Lago Maggiore: leven als in een sprookje

Lago Maggiore is een van de meest fascinerende bestemmingen in Europa en trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld, die op zoek zijn naar de perfecte vakantie waar sport en cultuur, kunst en landschap, welzijn en enogastronomie gecombineerd kunnen worden. Het waterrijk, in de Alpen tussen Italië en Zwitserland in genesteld, is een schatkamer van artistieke en natuurlijke schoonheid die door de eeuwen heen intact is gebleven. Het gebied laat de harmonie zien die tussen mens en natuur kan worden gecreëerd.

Een uitgebreid aanbod dat voldoet aan de smaak en verwachtingen van bezoekers

Orta San Giulio in NovaraOrta San Giulio in Novara

Liefhebbers van liveshows kunnen rondom Lago Maggiore genieten van unieke voorstellingen, zoals het Stresa-festival, dat van mei tot september klassieke muziekconcerten organiseert. In de zomer neemt het aantal voorstellingen toe en is er echt voor ieder wat wils: Tones on the Stones in de VCO-grotten, het Cusiano Festival of Ancient Music in juni, JazzAscona eind juni, Moon and Stars in juli, het Locarno-festival in augustus, het Varese Estense Festival gewijd aan opera, evenals de Novara Jazz-concerten.

Ben je graag actief in de buitenlucht? Dan kun je hier het hele jaar door je hart ophalen! In de winter kun je skiën in Bosco Gurin door de skiliften in de Ossola-vallei te gebruiken, of glijd door de sneeuw van Monte Rosa of de Formazza-vallei. Ook gaaf: langlaufen in de Varese pre-Alpen in Brinzio en Cunardo. Het milde klimaat maakt fietsen rond de meren zelfs in de winter aangenaam. In het voorjaar nodigen allerlei verschillende wandelpaden je uit voor een hike en zijn er tal van mogelijkheden om deel te nemen aan excursies en tours naar dorpen, musea, kastelen, kerken en villa's met weelderige tuinen. In de herfst, maar ook in de andere seizoenen, kun je je vermaken op de golfbanen in Arona, Stresa, Luvinate, Varese, Solbiate Olona, Bogogno en Agrate Conturbia, zowel in Italië als in Zwitserland. En dan zijn er nog in alle seizoenen prachtige excursies om van te genieten: naar de Borromeïsche eilanden, met het Borromeo-paleis en zijn betoverende tuinen, naar de Brissago-eilanden, naar de Hermitage van Santa Caterina, naar Ronco sopra Ascona en naar de botanische tuinen in kanton Ticino.

Lago Maggiore is goed bereikbaar met alle vervoersmiddelen: vliegtuig, trein en auto

Ascona-Locarno. Foto: Alessio Pizzicannella

Door de nabije ligging van Malpensa International Airport is Lago Maggiore vanuit de hele wereld goed bereikbaar.  Ook via Linate, de andere luchthaven in Milaan, ben je in no time op je bestemming. Kom je met de trein, dan is het het handigste om van Milaan naar Domodossola te reizen, of vanuit Parijs met de TGV, met een overstap in Bazel of Genève. Er zijn twee hoofdverbindingen als je met de auto komen: de snelweg A8 en de A26 Genua-Gravellona Toce.


Deze activiteit wordt gefinancierd door het Interreg V-A Italië Zwitserland samenwerkingsprogramma 2018-2021, project 'AMALAKE'.
  Wil je meer informatie? Mail dan naar info@illagomaggiore.com.
 


Wil je meer van dit soort tips? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!