Amalfi kust

De Amalfi kust is een van de mooiste kustlijnen van Italie, ook benoemd tot UNESCO werelderfgoed. De kust is natuurlijk met hoge kliffen, smalle straatjes, pittoreske dorpjes en mooie stranden. De Amalfikust ligt in de regio Campania in het zuiden van Amalfi kust. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. Enkele interessante plaatsen zijn Amalfi, Furore, Ravello, Praiano en Positano.

Informatie over Amalfi kust

Beste foto's & tips van Amalfi kust

'497502' door Zandkorrel '497502' door Zandkorrel

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfikust

Zandkorrel

Tijdens een rondreis langs de grote steden van Italië reisden we ook een stukje langs de Amalfikust. En hoewel ik er dus maar een klein stukje van heb gezien, is het blijven hangen als een plek waar ik nog een keer naar terug wil. Prachtig gebied!

'517802' door JoshuaX '517802' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zuilendoolhof

JoshuaX

Volledig geopend komt deze foto het best tot zijn recht. Hij is genomen in Paestum, een geweldige archeologische site 2 uur ten zuiden van Napels, gelegen in een prachtig groene omgeving. Hier staan de drie grootste en best bewaarde Griekse tempels van Italië uit de tijd dat Zuid Italië een Griekse kolonie was, 2500 jaar geleden. Iedere tempel heeft nog de binnen- en buitenzuilen overeind staan. Twee van die tempels staan recht naast elkaar en toen ik er achter langs liep en naar links keek, zag ik niets anders dan Griekse zuilen, rijen dik. Het leek wel een zuilendoolhof. Paestum is relatief onbekend vergeleken met bijvoorbeeld Pompeï dat ruim een uur ten noorden ligt, maar het is een oase midden in het Italiaanse landschap. Aan het uiteinde van de site ligt een mooi restaurantje met buitentuin om lekker te lunchen na je bezoek, met daarbij imposant uitzicht op de tempels.

'528863' door pkoelewijn '528863' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Boottocht langs...Ama

pkoelewijn

Vanuit het pittoreske haventje van Massa Lubrense maakten we een boottocht langs de kust naar Amalfi. We hadden er stralend weer bij.Na terugkeer maakte ik deze foto van het haventje van M. Lubrense.

Laat kaart zien

Laatste Amalfi kust artikelen

Blog van de week: Het liefdespad van de Via dell’Amore

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharmeerd van Reisreporter daphnekeune.

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharm...