Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Puddingsaus

Zuidland,
IJsland


Het is een voorrecht om Landmannalaugar te ervaren. Zelfs hartje zomer kan er nog veel sneeuw liggen, deze foto is genomen op 19 juli. De sneeuw gaf dit fantastische landschap van Royalietbergen nog een extra dimensie, eentje die lijkt op zo'n pudding waar de saus van de top naar beneden loopt over je bord.

Hoe bereik je het? via de F208 uit het noorden heb je geen rivierdoorsteken, het is de snelste manier door de lavavelden. De 30 km door het lavaveld vergt ongeveer drie kwartier.

Wat heb je nodig? Je hebt minimaal een 4-wiel aangedreven auto nodig. Tegen ongeveer 70% van de reguliere verhuurprijzen kun je een middelgrote SUV of 4WD auto huren via een B&B dicht bij het Keflavik vliegveld. Kijk op "http://www.acecarrental.is", echt een aanrader wat mij betreft.

Wanneer is het toegankelijk? Landmannalaugar is slechts twee maanden per jaar (juli en augustus) bereikbaar, in een warm jaar misschien drie. De website "http://www.road.is/travel-info/road-conditions-and-weather" geeft visueel via een landkaart perfect aan welke wegen open of gesloten zijn, erg handig voor de F-wegen.