Zuidelijk Schiereiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De ronde van Reykjanes

Zuidelijk Schiereiland,
IJsland


Het schiereiland Reykjanes is zo'n plek die té dicht bij het vliegveld en Reykjavik ligt. Dan kan het al niet veel zijn denken blijkbaar veel toeristen. Ze gaan onmiddellijk vanaf het vliegveld de ringweg 1 op, of bezoeken hooguit de Blue Lagoon op hun weg er naar toe. Terwijl hier zóveel te ontdekken valt.

Een rondrit over Reykjanes met verschillende stops en wandelingen zal je versteld doen staan. Pak weg 42 en rijdt naar het 99 meter diepe Kleifarvatn, dat je op de foto in de verte ziet liggen. Wat een plek vol mystiek door de legende van het watermonster dat hier gespot werd!

Slechts 3 kilometer verderop ligt het zwavelveld Séltun dat je beneden op de foto ziet liggen. Hier kun je vanaf de aangelegde boardwalk langs de zwavelpoelen zo de bergen opwandelen, gewoon je eigen weg vinden tussen de zwavelpoelen en dampen. Uitzichten die je doen afvragen waarom hier zo weinig mensen komen. Wat een vrijheid krijg je hier!

Dan verder door naar het Zuiden door immense lavavelden en gedoofde vulkanen waar de weg zich doorheen slingert. Op veel plekken kun je stoppen en je eigen ontdekkingen doen. Dan naar het Westen de weg 425 volgen naar Grindavik. Het landschap is ook hier weer fantastisch, vulkanen langs de kust!

Ja, ik ben heel enthousiast over Reykjanes, zeker met het spel van wolken en zon is het hier een explosie van kleuren en van ontdekkingen. Ook voor ons was het een verrassing. Doen!