Zuid Schiereiland IJsland

Op het zuidelijke schiereiland Snaefellsnes vind je watervalletjes, bergen, lavarotsen en lavavelden. Het is eigenlijk Zuid Schiereiland IJsland in het klein. De mooiste bezienswaardigheden van Snaefellsnes zijn het meer van Kleifarvatn, de Kirkjufellsfoss waterval en de prachtige omgeving rondom Arnarstapi en Seltún.

Informatie over Zuid Schiereiland IJsland

Beste foto's & tips van Zuid Schiereiland IJsland

'457574' door MiekeDeHaas '457574' door MiekeDeHaas

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kirkjufellsfoss

MiekeDeHaas

Deze waterval ligt aan de noordzijde van het schiereiland Snaefellsnes. Het is geen overdreven grote waterval maar ligt daar prachtig. De berg Kirkjufell ligt in de buurt. Helaas kreeg ik de berg en de waterval niet samen op de foto.

'526979' door JoshuaX '526979' door JoshuaX

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Kleifarvatn mysterie

JoshuaX

Ook in IJsland is er een meermonster gespot. Het broertje van "Nessie" is een slangachtig monster zo groot als een walvis. Men heeft het enkele malen zien boven komen, om de twee minuten. Het meer waar dit heeft plaatsgevonden is het Kleifarvatn op het schiereiland Reykjanes, met 97 meter één van de diepste meren in IJsland. Of je het nu gelooft of niet, dit mythische verhaal geeft toch een stukje extra sfeer en mystiek als je er bent. Kleifarvatn is prachtig om vanaf een aantal punten te bekijken en er een stuk omheen te wandelen. Het heeft verschillende lavastranden en precies halverwege het meer kom je langs de weg een in het water lopende rots met erop een oker gekleurd plateau tegen. Stop hier zeker, het is een prachtig uitkijkpunt en je kunt heerlijk dit plateau op je gemak verkennen. Kijk ook vooral goed om je heen of je het monster niet toevallig ziet, wij hebben hem net gemist. Het ligt op maar een half uur van het vliegveld, dus je kunt het mooi bezoeken op je laatste dag in IJsland. Ook goed te combineren met de iets verderop gelegen Blue Lagoon.

'414390' door Jenny '414390' door Jenny

IJslandZuid Schiereiland IJsland

IJslandZuid Schiereiland IJsland

Steenmannetje/elfenhu

Jenny

In het onherbergzame landschap van IJsland komen we dit steenmannetje tegen. Een steenmannetje is een stapel van natuursteen, het maken hiervan gaat terug tot de bronstijd. Er kunnen diverse dingen mee worden bedoeld. Vroeger werden er soms graven mee aangegeven, de top van een heuvel/berg kan worden aangeduid, meerdere mannetjes na elkaar kunnen een pad in de bergen of over een gletsjer markeren, wandelaars nemen soms een steen van onderaan de berg mee naar boven om daar op een stapeltje te leggen en stapels stenen worden ook wel eens gebruikt om een historische gebeurtenis aan te geven. Volgens IJslanders betreft het elfenhuisjes...

Laat kaart zien