Rondom Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubbel genieten bij Reyjadalur

Rondom Reykjavik,
IJsland


Op ongeveer een half uur rijden vanaf Reykjavik vind je een natuurgebied dat slechts sporadisch in reisgidsen wordt genoemd: de Reykjadalur vallei, wat letterlijk vertaald de 'vallei van de stoom' betekent.

De wandeling begint net buiten het stadje Hveragerði , waar je je auto kunt parkeren. Dit is het eerste deel van het pad dat dwars door de bergen loopt, hierna ontvouwt zich een groene vallei met warmwaterbronnen, kokende poelen, rookpluimen, watervallen, melkblauwe meertjes en een warme rivier waarin je kunt baden. Zoek een plekje in de rivier en hoe dichter je bij de bron zit, des te warmer is het water. Een echte IJsland ervaring, daar kan geen wellness tegenop!

De wandeling tot de rivier bedraagt zo’n 3.5 kilometer en is bergopwaarts. Normaal gesproken doe je daar een uur over, maar door de geweldige uitzichten, gekleurde bergen en alle geothermische verschijnselen heb je zeker meer tijd nodig. De terugtocht gaat over hetzelfde pad, dat klinkt misschien saai maar dat is het absoluut niet. Hierdoor kun je dubbel genieten van de prachtige natuur.