Rondom Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Natuurlijke warmtebronnen van Hveragerdi

Rondom Reykjavik,
IJsland


Een klein uurtje rijden ten Oosten van Reykjavik ligt Hveragerdi. Rondom dit plaatsje komt overal de warme stoom uit de bergen. Een wandeling van drie kwartier brengt je naar een dal waar een heerlijk warme beek van 40 graden doorheen loopt. Links en rechts komt de stoom uit de bergwanden, in het midden uit de beek als je goed kijkt. Hier kun je je heerlijk onderdompelen in het warme water uit de vrije natuur. Op een centrale plek zijn er enkele houten boardwalks langs gebouwd, maar je kunt je overal laven aan het warme water. De beek zelf stinkt totaal niet, sommige stoomgaten onderweg wel (naar rotte eieren).
Een heel mooi alternatief voor de warme bronnen van Landmannalaugar, en veel eenvoudiger te bereiken. Ook een heerlijk rustige en veel meer natuurlijk aanvoelende trip dan de drukke en toeristische Blue Lagoon.

De wandeltocht zelf is ook prachtig, veel groen, rood, watervallen en vooral overal stoom uit de grond en bergen. Rijdt door het dorp heen en parkeer bij het riviertje waar een bruggetje overheen ligt, daar begint de wandeling naar de warme bronnen.