Ulster beste reistijd

Het weer in Ulster

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ulster te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ulster? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ulster

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ulster:



De beste reistijd voor Ulster is mei en september. Hoewel Ulster misschien wel op z’n best is als het regent, bieden de late lente en de vroege herfst de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Maar zekerheid heb je nooit. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kan genieten van de zon. De winters zijn niet bijzonder koud, wel heel erg regenachtig. Ga je toch in de winter, zorg er dan voor dat je overnachtingplaatsen van tevoren reserveert. Veel hotels zijn dan gesloten.


Reisadvies
Voor Ulster geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
7 maart St. Patrick’s day, 3 mei 7 juni en 2 augustus Eerste Tweede en Derde Bank Holiday, 26 december St. Stephen’s Day.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Ulster

Beste foto's & tips van Ulster

'331121' door noiram '331121' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giant's Causeway

noiram

In het noorden van Noord Ierland vind je aan de kust deze wonderlijke rotsformatie, die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen. Allemaal zijn ze 4, 6, of 8-hoekig. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland. De legende gaat dat een Ierse reus een pad door de zee (causeway) naar Schotland bouwde om met zijn Schotse tegenhanger te vechten. Vandaar de naam Giant's Causeway.

'205190' door carla '205190' door carla

IerlandUlster

IerlandUlster

Glenveagh np

carla

Locatie : Glenveagh National Park -- De wilde schoonheid van deze bergen vormde voor ons èèn van de hoogtepunten van onze reis in Noord ierland. De mooie heide begon mooi iedere dag meer in bloei te komen en dat tegen de mooie berg-ruggen op, is gewoonweg een fantastisch gezicht !!! Het National Park van Glenveagh is bijna 16.500ha groot en omvat niet alleen de mooie vallei met daarin "lough Veagh" maar ook de "Poisoned Glen", een moerasachtige vallei die omgeven is door spectaculaire rotsen. het park biedt bescherming aan de grootste kudde edelherten van het land. Na een stevige wandeling aangekomen aan het "Glenveagh Castle" wat weer ligt aan de zuidelijke oever van 'Lough veagh'. ( bekijk 'm GROOT )

'360145' door noiram '360145' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Ierse Kust

noiram

De Ierse kust is lekker ruig en nodigt uit tot veel fotograferen. We deden er een dag over om de honderd kilometer af te leggen van Cushendal naar Bushmills. Steeds weer een prachtig uitzicht, dus: stoppen!

Laat kaart zien

Laatste Ulster artikelen

Top 5 Ierse surprises

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. Hier wachten je nog echte verrassingen.

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. H...