Ulster

Ulster is een van de vier oorspronkelijke provincies van Ulster. Tegenwoordig maakt het voor tweederde deel uit van Noord-Ierland als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het andere deel, gelegen in Ulster, omvat de graafschappen Cavan, Donegal en Monaghan. Grote steden in Ulster zijn Belfast en Derry.

Informatie over Ulster

Beste foto's & tips van Ulster

'331121' door noiram '331121' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giant's Causeway

noiram

In het noorden van Noord Ierland vind je aan de kust deze wonderlijke rotsformatie, die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen. Allemaal zijn ze 4, 6, of 8-hoekig. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland. De legende gaat dat een Ierse reus een pad door de zee (causeway) naar Schotland bouwde om met zijn Schotse tegenhanger te vechten. Vandaar de naam Giant's Causeway.

'205190' door carla '205190' door carla

IerlandUlster

IerlandUlster

Glenveagh np

carla

Locatie : Glenveagh National Park -- De wilde schoonheid van deze bergen vormde voor ons èèn van de hoogtepunten van onze reis in Noord ierland. De mooie heide begon mooi iedere dag meer in bloei te komen en dat tegen de mooie berg-ruggen op, is gewoonweg een fantastisch gezicht !!! Het National Park van Glenveagh is bijna 16.500ha groot en omvat niet alleen de mooie vallei met daarin "lough Veagh" maar ook de "Poisoned Glen", een moerasachtige vallei die omgeven is door spectaculaire rotsen. het park biedt bescherming aan de grootste kudde edelherten van het land. Na een stevige wandeling aangekomen aan het "Glenveagh Castle" wat weer ligt aan de zuidelijke oever van 'Lough veagh'. ( bekijk 'm GROOT )

'360145' door noiram '360145' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Ierse Kust

noiram

De Ierse kust is lekker ruig en nodigt uit tot veel fotograferen. We deden er een dag over om de honderd kilometer af te leggen van Cushendal naar Bushmills. Steeds weer een prachtig uitzicht, dus: stoppen!

Laat kaart zien

Laatste Ulster artikelen

Top 5 Ierse surprises

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. Hier wachten je nog echte verrassingen.

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. H...