Slieve League

De kliffen van Slieve League horen tot te hoogste van Europa. Ze liggen aan de Atlantische Oceaan in het noordwesten van het land. Vanaf het uitijkpunt punt heb je adembenemend uitzicht over de zee en het landschap. Je kunt zelfs Donegal Bay zien en de provincies Letrim, Sligo en Mayo.

Informatie over Slieve League

Beste foto's & tips van Slieve League

'318654' door Wies '318654' door Wies

IerlandSlieve League

IerlandSlieve League

Hoogste kliffen van..

Wies

In Slieve Leage (bij Killybegs) In de Ierse county Donegal kon ik nog geen twee weken geleden deze prachtige zeeklif bewonderen. De kliffen hier zouden de hoogsten van Europa zijn (ca. 600 meter). Zolang je geen last hebt van hoogtevrees, kun je er heerlijk wandelen...Ik vond het zicht op deze kliffen majestieuzer dan de 'Cliffs of Moher'. Niettemin zijn de Moher kliffen zeer zeker ook een bezoek waard als je toch langs de fraaie Ierse westkust trekt..

'272189' door carla '272189' door carla

IerlandSlieve League

IerlandSlieve League

Hoge kliffen

carla

De Slieve League is een klif aan de Donegal Bay in de Ierse county Donegal, Met een hoogte van 601 meter is het één van de hoogste zeekliffen van Europa. Slieve League is vaak gefotografeerd vanuit een gezichtspunt dat bereikt kan worden door een zeer smalle weggetje genaamd "One Man's Path' dat afwijkt van Teelin . De laatste paar kilometer van dit memorabele weggetje is gebouwd langs een afgrond en omvat verschillende plaatsen waar de weg duizeling-wekkend stijgt.Met ingang van december 2009, is de weg alleen begaanbaar voor wandelaars. Gevaarlijk.....maar wel erg mooi - raadzaam om dit te doen bij heel mooi weer !

'562264' door Dianadm '562264' door Dianadm

IerlandSlieve League

IerlandSlieve League

Slieve League, die...

Dianadm

De meeste Ierland-reizigers kennen wel de imposante Cliffs of Moher. Minder druk bezocht zijn de kliffen van Slieve League in Donegal, maar daarom zijn ze niet minder indrukwekkend. Sterker nog: ze behoren tot de steilste van Europa en met een hoogte van 609 meter zijn het de hoogste kliffen van Ierland. Als je de Bunglas Cliff beklimt, heb je niet alleen een fantastisch zicht op de Atlantische Oceaan maar ook op dit meer. Vrijwel direct achter het meer gaan de kliffen ruim 600 meter recht naar beneden tot aan de weg waar je je auto kunt parkeren. Voor de durfals zijn er vanaf hier begeleide wandelingen naar de One Man’s Pass en het Pilgrim’s Path. Deze zijn te regelen bij het bezoekerscentrum naast de Slieves, net zoals de spectaculaire boottocht langs de kliffen.

Laat kaart zien