Skellig-eilanden

Het voormalige klooster Skellig Micheal is gelegen op Great Skellig, één van de rotsachtige eilandjes van de Skellig eilanden voor de westkust van Skellig-eilanden. Het naastgelegen eilandje Little Skellig is bekend vanwege de enorme hoeveelheid vogels.

Informatie over Skellig-eilanden

Beste foto's & tips van Skellig-eilanden

'188659' door Schenkies '188659' door Schenkies

IerlandSkellig-eilanden

IerlandSkellig-eilanden

Papegaaiduiker, puffi

Schenkies

Deze vogels zijn en blijven altijd leuk, in de kolonies veel geknor vanuit hun holletjes. Onhandig gefladder en met wat pech zitten ze met z'n duizenden op zee en mis je ze tijdens een bezoek in één van de kolonies langs de kust. Voor de foto's met vis is het belangrijk dat er jongen zijn, dan wordt er doorlopend vis aangevoerd. Er komen jaren voor dat 0-jaars vis en 1ste jaars vis afwezig is, het broedsucces ligt dan erg laag. Mogelijk is er dan veel roofvis waardoor het stapelvoedsel van de papagaaiduiker er te weinig is. Op zich geen ramp goede jaren wisselen zich af met minder goede.

'388303' door Yasmine89 '388303' door Yasmine89

IerlandSkellig-eilanden

IerlandSkellig-eilanden

Skellig Islands

Yasmine89

Een bezoekje aan Skellig Micheal is zeker de moeite waard als je naar Ierland gaat. Deze foto is gemaakt vanaf Skellig Micheal, in de verte zie je Little Skellig die wordt bewoond door duizenden Jan van Genten. Op Skellig Micheal wonen nu alleen nog maar vogels, mooi om de vele papegaaienduikers van dichtbij te zien.

'390549' door Yasmine89 '390549' door Yasmine89

IerlandSkellig-eilanden

IerlandSkellig-eilanden

Papegaaienduiker op..

Yasmine89

Hier een van de vele papegaaienduikers (Puffins) op Skellig Island Micheal in Ierland. Het eiland stikt er van de vogels die op en neer vliegen om een visje te vangen. Leuk om deze bijzondere vogels van dichtbij te mogen mee maken.

Laat kaart zien