Limerick

Limerick is een stad met circa 95.000 inwoners in het zuidwesten van Limerick. De stad is het historische centrum van de regio en vervult tevens bepaalde regionale functies. Bezienswaardigheden in Limerick zijn het dertiende eeuwse King John's Castle, het Hunt Museum, de St. Mary's Cathedral en Park Canal.
 

Informatie over Limerick

Beste foto's & tips van Limerick

'537557' door reysigers '537557' door reysigers

IerlandLimerick

IerlandLimerick

Limerick laat in de..

reysigers

Limerick ligt in het westen van Ierland, bij de samenloop van de rivieren de Shannon en de Abbey. Limerick is de hoofdstad van de graafschap Limerick in de provincie Munster. Limerick biedt veel attracties voor ieder wat wils, o.a. het middeleeuwse King John’s Castle. Kunstliefhebbers worden verwend met mooie galerieën en musea waar je gemakkelijk een dag kunt doorbrengen. Even openen, aub. Beter te zien dan.

'273982' door mmlvriends '273982' door mmlvriends

IerlandLimerick

IerlandLimerick

Cottage

mmlvriends

Deze schattige cottage staat in het plaatje Adare. In dit plaatsje staan nog veel meer van deze mooie cottages. Ik had er wel eentje mee willen nemen!

'285218' door mmlvriends '285218' door mmlvriends

IerlandLimerick

IerlandLimerick

Cottages

mmlvriends

In het plaatsje Adara staat nog een aantal prachtige cottages. Ga vooral 's ochtends vroeg een kijkje nemen want 's middags komen er busladingen vol met touristen! Ik vind de cottages zo schattig, kan er geen genoeg van krijgen...

Laat kaart zien