Kilkenny

Kilkenny is beroemd vanwege de vele historische gebouwen. De Killkenny Castle behoorde vroeger tot de Butler familie. Halverwege de twintigste eeuw is het verkocht aan de Ierse overheid voor slechts £ 50 (€ 74), een giller natuurlijk. Sindsdien is het open voor toeristen.

Informatie over Kilkenny

Beste foto's & tips van Kilkenny

'500283' door pkoelewijn '500283' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Parliament street

pkoelewijn

Na het beklimmen van de Round Tower bij de kathedraal is het "shopping time" geworden. Winkels vind je volop in de High Street. In het verlengde daarvan, de Parliament Street staan de biervaten op de stoep. De felle kleuren contrasteren enorm met de grijze stenen van kerken, kastelen en kloosters.

'504557' door pkoelewijn '504557' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Smaken verschillen

pkoelewijn

De High Street van Kilkenny is een gezellige en kleurige winkelstraat. Veel panden zijn geschilderd in een fris blauw of rood kleurtje. Deze winkelketen, die kleding vermaakt en repareert, heeft het wel heel bont gemaakt. De winkel is in elk geval niet te missen.

'500346' door pkoelewijn '500346' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Kasteel

pkoelewijn

Het Kilkenny Castle is de belangrijkste attractie van Kilkenny en behoort tot de beroemdste kastelen van Ierland. De Long gallery heeft een glazen dak. Vergeet ook niet het Design Centre te bezoeken dat tegenover het kasteel ligt. Hier kun je de mooiste spulletjes kopen, aardewerk, wollen kleding etcetera....

Laat kaart zien