Glendalough 

Glendalough is het hoogtepuntje van de nationale parken. De combinatie van het prachtige landschap en de fascinerende monastieke geschiedenis maken het een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Glendalough .

Informatie over Glendalough 

Beste foto's & tips van Glendalough 

'553853' door monique1968 '553853' door monique1968

IerlandGlendalough 

IerlandGlendalough 

Magnifiek uitzicht

monique1968

Vanaf het bezoekerscentrum in Glendalough kun je diverse wandelingen maken. Op één van de wandelingen klim je maar liefst 600 treden omhoog. Behoorlijk pittig maar dan kom je bovenaan en zie je dit uitzicht.

'449223' door RGeerdink '449223' door RGeerdink

IerlandGlendalough 

IerlandGlendalough 

Church and Tower

RGeerdink

In het Wicklow Mountain National Park ligt Glendalough. De naam is afgeleid uit het Iers en betekent "dal van twee meren". Op de foto staan de Saint Kevin's Church en de Round Tower. Het Nationale park heeft een eldorado aan wandelpaden en is goed te bereiken vanuit Dublin.

'538699' door JoshuaX '538699' door JoshuaX

IerlandGlendalough 

IerlandGlendalough 

Onder de regenboog

JoshuaX

Soms komen alle weerselementen prachtig samen, zoals hier tijdens een wandeling bij het Upper Lake in de Glendalough vallei, gelegen in de Wicklow Mountains. Stuifregen die in het dal werd geblazen door de wind en de zon die door het laaghangende wolkendek heen schijnt. Een regenboog vormde zich en bleef een uur lang meer of minder zichtbaar in het dal hangen. Soms verdween hij even, dan weer was hij er in volle glorie. In de Glendalough vallei komen Ierse cultuur en natuur perfect samen. Beneden in het dal liggen de restanten van het klooster dat door St. Kevin in de 6e eeuw is gesticht. Als je doorloopt kom je bij het Upper Lake waar je de Spinc Trail via de witte pijltjes kunt gaan volgen. Na 600 traptreden op te zijn gelopen door een dicht bemost bos, sprookjesachtig werkelijk, kom je aan op de berggraat en loop je een uur lang met uitzicht op het hele Glendalough dal. Daarna daal je af naar het uiteinde van het meer, dat je op de foto ziet, waar je de restanten vindt van een klooster waar volgelingen van St. Kevin zich terugtrokken van de bewoonde wereld. Mede door de weersomstandigheden waar Ierland beroemd om is, een magische wandeling vol natuur en cultuur.

Laat kaart zien