Dingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Conor Pass

Dingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa,
Ierland


We begonnen onze roadtrip door het zuidwesten van Ierland op Dingle Peninsula, het eerste en meest noordelijke van de 5 schiereilanden van het zuidwesten.
Grootse verwachtingen had ik door de vele bloemrijke beschrijvingen die ik al gehoord had van dit stukje Ierland ..
De Conor Pass was me sterk aangeraden door een vriendin, die hem ook net gereden had.
Op de foto zie je het begin van de pas; aan de linkerkant ligt een parkeerplaatsje met een mooi watervalletje naast en je kan er de rotsen alvast eens gaan beklimmen; hogerop heb je een leuk uitzicht op een klein bergmeertje. Ondertussen kan je even uitrusten alvorens aan de Conor Pass te beginnen; deze vergt immers wel wat van de zenuwen en is niet voor watjes :-) De weg is bochtig en heel steil, en beangstigend smal op sommige plekken : een tegenligger zie je dan liever niet! Maar wat een mooie uitzichten, als je je ogen even van de weg af durft te halen ..
Daarna zijn we de Slea Head Drive nog gaan rijden, maar toen was het weer dusdanig verslechtert, dat we van de fantastische uitzichten over de Atlantische Oceaan, van oa de Blasket Islands, niets maar dan ook niets gezien hebben; het zicht was maar een paar meter ver, door extreem laaghangende wolken en regen.