Hortobágy NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Samen

Hortobágy NP,
Hongarije


Samen, dat is wel zo fijn voor een fotograaf. Zie je één bijeneter dan is het bijna zeker dat er nog meer te zien zijn. De bijeneters op de foto waren met een grote groep waarvan de meeste jongen al uitgevlogen waren. Ik had geluk dat er nog wat kleintjes in de holen zaten en wat jonge vogels wachten geduldig op een tak tot een van de ouders met voedsel komt.

Van een tip op deze site naar een heerlijke belevenis in Hongarije is maar een kleine stap.

In 2019 hebben we een paar dagen genoten van de gastvrijheid op Puszta Eldorado.
In het voor- en najaar een waar eldorado voor vogelaars en ik pikte nog net een laatste graantje mee. Via dit park, annex camping, is het mogelijk om tijd door te brengen in een vogelhut. Ze hebben hutten op verschillende locaties.
Ik heb gekozen voor de hut bij een kleiwand met bijeneters. De meeste jongen zijn uitgevlogen, maar zelfs in augustus is het geweldig om daar te zijn. Niet alleen bijeneters passeren de revue maar ook een paar buizerds en de hop.

Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.