Hortobágy NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nog niet.

Hortobágy NP,
Hongarije


Het is net of de bijeneter klaar zit om het smakelijke hapje naar binnen te laten glijden. Maar dat is schijn. Eerst gaat hij de vleugels nog verwijderen. Dat doet hij door met zijn vangst tegen een tak te slaan. Pas daarna glijdt de libelle zijn hongerige keeltje in.

De foto heb ik gemaakt vanuit een vogelhut. Die heb ik gehuurd via Puszta Eldorado, de eigenaar heeft me met een jeep naar de juiste plek gebracht. Een kleiwand met broedende bijeneters. In augustus zijn jammer genoeg de meeste vogels gevlogen, maar er is nog genoeg te zien.

Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.