Hortobágy NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op vlinderjacht

Hortobágy NP,
Hongarije


In Hongarije komen in het voorjaar en de zomer veel bijeneters voor. Je kunt de vogels op veel plaatsen tegenkomen het Hortobagy NP is er één van. In dat NP ligt een camping/vakantieparkje wat gerund wordt door Nederlanders. Zij zijn beiden dol op de natuur en vogelaars in hart en nieren en bij hen op de kleinschalige camping scharrelen de hops rond de camper.
Speciaal voor mensen die dol zijn op bijeneters hebben ze in de vrije natuur vlakbij een kleiwand een vogelhut gebouwd. Je kunt deze hut huren en zij brengen je er naar toe. Je maakt een afspraak over de tijd die je daar wilt brengen. Ik heb er genoten. Zo bijzonder om de bijeneters te zien. Zo zitten er 4 op een tak met alleen maar bijen in hun snavel en wat later zitten ze met een snavel vol libellen. Op de foto hebben ze de jacht op vlinders afgerond. Jammer genoeg zijn het er maar twee, op andere foto's heb ik ze met meer tegelijk maar dan fotografisch minder mooi.

Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.