Hortobágy NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snavel open

Hortobágy NP,
Hongarije


Niet alleen mensen hebben last van de hitte ook vogels hebben er last van. Je zult dus de komenden tijd veel vogels kunnen zien die met hun snavel open zitten. Of met de vleugels wijd gespreid om af te koelen. De foto van de specht heb ik gemaakt vanuit een vogelhut, die gewoon op het terrein van de camping gebouwd was. Een grote waterbak en voer trok veel verschillende vogels aan. Al was het hutje bloedheet toch een fijne manier om foto's te maken.

Dankzij een tip op deze site belanden we in Hongarije bij Pustzta Eldorado in Tiszagyenda. Zij hebben meerdere (schuil) vogelhutten die je kunt huren, maar er is ook een bijzonder mooie hut, gratis te gebruiken op hun eigen terrein.

Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.