Hortobágy NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een druppel aan een draadje

Hortobágy NP,
Hongarije


Hongarije is een land waar een vogelaar goed aan zijn trekken kan komen.. In het Hortobagy NP zijn veel soorten vogels te zien. Ik heb in een paar uur tijd verschillende soorten spechten voorbij zien komen, bijeneters, de hop, buizerd, puttertjes kortom te veel om op te noemen. De kraanvogels komen in het voor- en najaar hier foerageren.
Volgens mij heb ik op de foto de grote bonte specht vastgelegd, maar zeker weten doe ik het niet, de verschillende tussen sommige spechten soorten is minimaal.

Een Nederlands echtpaar heeft in dit bijzonder mooie gebied een kleinschalig park opgericht wat speciaal gericht is op de vogelaar. Zo zijn er verschillende vogelhutten te huur, is er een gratis vogelhut op het terrein en zelfs zittend voor de camper komt veel voorbij vliegen. Je mag de fiets gratis lenen, camouflage kleding hangt klaar voor gebruik en om af te koelen is er een klein zwembad. Je kunt op het terrein vissen en de eigenaar biedt verschillende excursies aan ook naar het Tiszameer. Het echtpaar is zeer betrokken bij de natuur en het terrein is zo groots opgezet dat je zelfs in de wildernis kunt kamperen. Kortom een plek waar ik zelf graag nog eens naar toe ga al is het maar om de broedende hop vast te leggen. Vliegen naar dit moois kan ook, de eigenaar pikt je dan op van het vliegveld.

Dit moois heet Puszta Eldorado, een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Er is plek voor 5 caravans of campers en er worden huizen verhuurd.
Puszta Eldorado
Kossuth Lajos utca 57
5233 Tiszagyenda, Hongarije