Great Plain

De Great Plain, Hongaarse laagvlakte of Alföld, ligt in het zuidoosten van Great Plain. De belangrijkste toeristische steden zijn Eger, Miskolc, Sárospatak, Pásztó, die allemaal bekend om hun wijnen. Het noordelijke gedeelte vind je dorpsleven, tradities, helende spa's, steden met mooie architectuur. Het zuiden is met zijn eindeloze steppen, genaamd de Hongaarse poesta, levendige steden, geneeskrachtige baden en dorpjes.

Informatie over Great Plain

Beste foto's & tips van Great Plain

'334651' door antwan '334651' door antwan

HongarijeGreat Plain

HongarijeGreat Plain

Reiger op het...Tisza

antwan

Het Tiszameer ligt in het noorden van Hongarije aan de rand van de pusta. Het meer is deels in gebruik voor waterrecreatie en is deels onderdeel van het Hortobagy N.P. Dit deel van het meer staat vooral bekend om de grote hoeveel (water)vogels die hier leven. Varend met een klein bootje kun je genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft

'332938' door antwan '332938' door antwan

HongarijeGreat Plain

HongarijeGreat Plain

Op de pusta

antwan

De Hongaarse pusta staat bekend om zijn ruiters in hun traditionele blauwe kledij. Zij houden zich nog vast aan hun, langzaam verdwijnende, manier van leven. Met hun grijze runderen met grote horens trekken ze over de eindeloze pusta.

'401844' door konne000 '401844' door konne000

HongarijeGreat Plain

HongarijeGreat Plain

De stal in

konne000

Op de poesta van Hongarije loopt een bijzonder soort koe rond. Deze jongens hebben giga hoorns en is typisch voor daar. In de buurt van het plaatsje Hortóbagy (de streek heet n.l. ook zo) zag ik dit beeld. De koeien die op een fluittoon van de boer van de vlakte richting stal lopen en vanaf zo'n honderd meter er voor door 2 honden worden aangespoord! Alle vee dendert de stal in, prachtig gezicht!

Laat kaart zien