Danube Bend

'401728' door konne000 '401728' door konne000

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Stiekem gluren

konne000

Zit je net je pas gevangen bladluis op te peuzelen, springt er zo'n kerel op je rug. En alsof dat nog niet genoeg is, ontdek ik ook nog zo'n gaasvlieg, die ons zit te begluren! Moet dat nu allemaal?

'427615' door agrotewal '427615' door agrotewal

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Visegrad

agrotewal

De Salamon-toren stamt uit de 13e eeuw. Dit bastion bestaat uit 5 etages en is de best bewaarde romaanse woontoren van Midden-Europa. Vanaf de burcht bovenop is het uitzicht schitterend op de omgeving waaronder Slowakije. In de zomer zijn op de binnenplaats ridderspelen.

'337709' door antwan '337709' door antwan

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Holloko

antwan

Holloko is een klein dorp op zo'n 100km westelijk van Budapest. Het is een dorp van het Paloc volk en heeft ongeveer 450 inwoners. Sinds 1987 staat dit dorp in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het centrum van dit levende museumdorp bestaat uit 58 panden en een kerk met witbeschildere muren. De vrouwen in dit dorp leven nog in hun oorspronkelijke klederdracht.

'416590' door antwan '416590' door antwan

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Basiliek van Esztergo

antwan

De basiliek van Esztergom is met zijn 72 meter hoogte de grootste kerk van Hongarije. De kerk is in de 19e eeuw gebouwd met de Sint Pieter in Rome als voorbeeld. Esztergom is een van de oudste steden van Hongarije en sinds de 11e eeuw ook de bisschoppelijke hoofdstad van het land. De basiliek is de belangrijkste trekpleister van deze 30.000 inwoners tellende plaats aan de Donau, die hier de grens vormt met Slowakije. De basiliek is immens en bevat volgens veel Hongaren de grootste en meest kostbare schatkamer van Europa. In de basiliek bevindt zich namelijk veel koninklijk en kerkelijk goud- en zilverwerk. De basiliek is gratis toegankelijk maar voor een bezoek aan de toren of de koepel moet betaald worden. Zeker een bezoek aan de schitterende koepel is de moeite waard, al is het alleen maar om het schitterende uitzicht op Esztergom, de Donau en buurland Slowakije. Esztergom ligt op 50 km van de hoofdstad Budapest en is een omweg zeker waard. Dus ben je in de buurt, sla de basiliek van Esztergom dan zeker niet over.

'266555' door ahamori '266555' door ahamori

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Fietsen langs de Dona

ahamori

Ten noorden van Boedapest heb je een prima fiestroute langs de Donau. Zo kom je langs dorpen, verlaten zandstranden, vissers of heerlijke "biergarden"s. In de stadt Vác kan je met een veerbootje naar het grote Szentendrei ijland varen en de andere kant van de Donau terugfietsen. Het is een mooie dag trip van ca 50km.

'93806' door hillebrand '93806' door hillebrand

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

KLeine Zilverreiger

hillebrand

Deze kleine zilverreiger was aan het jagen tussen de waterplanten van de Donau Delta. Ik ben er rustig bij gaan zitten en kon toen deze opname maken.

'92425' door hillebrand '92425' door hillebrand

HongarijeDanube Bend

HongarijeDanube Bend

Donau delta

hillebrand

Dit is een opname van de Donau delta. Als je door de bossen struint kom je geen mens meer tegen en ben je zo een beetje alleen op de wereld aan een strandje van rivier de Donau