Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Terror Háza Múzeum

Boedapest,
Hongarije


Museum Huis van de Terreur is sinds 24 februari 2002 een museum in Boedapest. In het museum worden de wandaden uit het fascistische en communistische tijdperk getoond die in Hongarije begaan werden.

De tentoonstelling bevat materiaal waarbij de relatie van Hongarije met nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie ten tijde van het fascisme en het communisme worden getoond. De tentoonstelling bevat ook materiaal met betrekking tot de Partij van de Pijlkruisers en van het communistische ÁVH, vergelijkbaar met de KGB van de Sovjet-Unie.

In de kelderverdieping kan de bezoeker de cellen en folterruimtes bekijken die de ÁVH gebruikte om de wil van de gevangenen te breken.

In iedere tentoonstellingsruimte kan de bezoeker informatie opdoen in het Hongaars, het Engels en het Duits. Ook audiomateriaal is in deze talen beschikbaar. De achtergrondmuziek voor de expositie werd gecomponeerd door de voormalige leadzanger van Bonanza Banzai en geproduceerd door Ákos.
Bezoekers mogen binnen het gebouw noch fotograferen, noch filmen.

Een klein puntje van kritiek is de onsamenhangendheid in dit museum. Er is veel te zien maar onduidelijk over wie, wat of wanneer het gaat. Althans dat is mijn mening. Een museum dat je ongeveer 6/8 euro kost. Ik vond het de moeite waard. Als je echter maar 2/3 dagen in Boedapest bent en je hebt niet veel tijd zou ik de voorkeur geven aan andere bezienswaardigheden.