Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers.

Boedapest,
Hongarije


Er zijn diverse opties als je op eigen houtje een stedentrip regelt in Boedapest om van het Airport bij je accommodatie te komen. Privetransfer, Minibustransfer of met openbaar vervoer.
Wij hebben gekozen voor de gedeelde [url="http://www.airportshuttle.hu/en/" target="_blank"]airport minibus.[/url] Er is een balie in de aankomsthal (als je op je koffer staat te wachten, maar je kan vooraf ook al via het internet boeken) Je wordt dan voor de deur afgezet en ook weer opgehaald (10,00 enkel, 17,00 retour) Voor de echte backpackers nog onder ons... er is ook een locale bus/treinverbinding naar het centrum + dan nog stukje metro. Dat kost dan hooguit 5 euro. En met het boeken van de minibusservice krijg je dan weer korting ook op de boedapestcard.... vrij gebruik van al het openbaar vervoer binnen het centrum en gratis of met korting toegang tot bezienswaardigheden en gratis stadswandelingen e.d. 65 plussers opgelet: die reizen zo wie zo gratis met openbaar vervoer in Boedapest. (daar kwamen wij pas later achter). Zit je niet te wachten op de speciale Boedapestcard voor toeristen zijn er volop [url="http://www.budapest-tourist-guide.com/travel-in-budapest.html" target="_blank"]kaartkeuzes [/url]mogelijk.
Maar alleen het boekje dat bij de Boedapest kaart zit is al reuzehandig om de stad mee door te komen. (leesbril niet vergeten!)

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers."

 • profile image comment
  Door Treglem• geplaatst op 22 Sep 2016 | 12:54:14

  Bedankt voor de tip dat 65+ gratis is met openbaar vervoer. Wij gaan eind oktober 4 dagen naar Boedapest en zullen als 70 + hier zeker gebruik van maken.

  Bericht aangepast op 22:34:44
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 20 Jan 2012 | 18:48:53

  Hmmmm .... jammer .... moet ik nog 40 jaar wachten ...

  Bericht aangepast op 12:49:12