Balatonmeer beste reistijd

Het weer in Balatonmeer

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Balatonmeer te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Balatonmeer? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Balatonmeer

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Balatonmeer:De beste reistijd voor Balatonmeer is mei, september en oktober. Regen valt voornamelijk in de lente en herfst, de zomers zijn erg warm en toeristisch en de winters zijn met het kale landschap en lage temperaturen onaantrekkelijk. Lastige keuze dus. Kies voor mei, wanneer er veel Hongaarse festiviteiten zijn, de regen maar af en toe drupt en de temperatuur aangenaam is. In de herfst zijn steden als Boedapest op hun mooist. Ga je toch in de zomer, ga dan naar de hoogvlaktes.


Reisadvies
Voor Balatonmeer geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
15 maart Nationale Feestdag, 20 augustus officiële feestdag, 23 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Balatonmeer

Beste foto's & tips van Balatonmeer

'89169' door hillebrand '89169' door hillebrand

HongarijeBalatonmeer

HongarijeBalatonmeer

Bijeneters

hillebrand

Een van de redenen om naar Hongarije te reizen waren de bijeneters. Prachtige beesten om te zien en te horen. Dit is een verliefd stelletje dat eventjes zit uit te rusten.

'119519' door hillebrand '119519' door hillebrand

HongarijeBalatonmeer

HongarijeBalatonmeer

Friends forever

hillebrand

interactie tussen beesten en het gedrag van beesten is het leukst om te fotograferen. De meeste linkse bijeneter was net geland op het takje en daar was er eentje het in elk geval duidelijk niet mee eens.

'162115' door hillebrand '162115' door hillebrand

HongarijeBalatonmeer

HongarijeBalatonmeer

Voor & achter

hillebrand

Eentje van mijn favoriete vogels...Gemaakt met een 20D, 500mm lens vanaf een statief uit een schuiltentje. Focus op de achterste vogel en gewacht totdat er een andere naar toe vloog. Di is een kwestie van heel veel foto's maken totdat je ze allebei (volledig) in het beeld hebt

Laat kaart zien