Wales foto's & tips

'196646' door hillebrand '196646' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rocky coast II

hillebrand

Ik vind die kustlijn aan de westkant van Midden Wales zo ontzettend mooi. Erg inspirerend om daar eens een paar uurtjes lekker buiten te spelen met de camera. Daar kan ik nou erg blij van worden! Deze opname is gemaakt met een groothoeklens op 22mm. Ik heb een laag standpunt gekozen zodat je veel diepte krijgt. Handmatig scherp gesteld (hyper focal) en gebruik gemaakt van een ND, GND en polarisatiefilter. Het ND (Neutral Density) filter gebruik je om de sluitertijd terug te brengen zodat er bewegingsonscherpte in het water komt. Het GND (Grijsverloop) is er voor om het contrast tussen lucht en voorgrond terug te brengen.

'460044' door adelheid '460044' door adelheid

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Welsh Stones

adelheid

Deze grafkamer staat in het zuid-westen van Wales. Het wordt nauwelijks aangekondigd als toeristische trekpleister, maar de eigenaren van onze B&B vonden dat we een kijkje moesten nemen bij Pentre Ifan. Dus dan maar gelijk de late middag gepakt in de hoop op een mooie zonsondergang. Ik werd niet teleurgesteld.

'201040' door hillebrand '201040' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Snowdonia

hillebrand

Snowdonia is prachtig. Groen, ruig, maar ook erg regenachtig. In de periode dat wij er waren regende het er bijna elke dag. Aan de kust was het dan prima, maar zodra je een paar km het binnenland in trok dan kwam je continue zo'n akelige laaghangende bergmist tegen. Niet echt leuk voor een foto. Hier had ik net even het geluk dat de zon het won van het dichte wolkendek en dat levert dan toch weer een heel ander plaatje op; Snowdonia zoals ik het me graag herinner!

'279357' door hillebrand '279357' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Fish & Chips

hillebrand

In het kader van het maandthema "eten" upload ik deze foto. Normaal gesproken is het niet helemaal mijn genre. Dus dan gelijk maar helmaal anders en een "dikke" bewerking ;-) De opname is gemaakt in Llandudno. Dit is een kustplaatsje in Wales. We zijn hier een weekje in een huisje geweest. Erg leuk om eens in dat stadje rond te sneupen. Er is een erg toeristische pier met veel kitschwinkeltjes en met veel "snaaitentjes". Gek genoeg merk je net buiten het centrum helemaal niets van al die toeristen en is het gewoon een leuk en relaxed stadje vlak buiten Nationaal Park Snowdonia.

'198029' door hillebrand '198029' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Snowdonia

hillebrand

Aan het begin van onze vakantie zijn we in midden Wales geweest. Dat was prachtig, maar er gaat bij mij niets boven een berg (of ik moet er bovenop staan) Hier zijn we met de kinderen een flink eind omhoog geklommen en kregen een fantastisch uitzicht op een bergmeertje vlakbij Bethesda. Wat een landschap!

'252348' door hillebrand '252348' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Welsh Coast

hillebrand

Ik vind de kustlijn bij Borth in Wales prachtig en kan er uren doorbrengen. Vooral de rotsformaties in de zee en op de achtergrond het klif trekken mij enorm aan. Heerlijk om lekker rond te lopen en plaatjes te maken. Hier zie je Borth op de achtergrond.

'341526' door hillebrand '341526' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rode wouw

hillebrand

Zo, ik heb vakantie. Lekker even niks en gewoon gezellig met familie en vrienden. Ook even tijd om nog eens terug te kijken op de reizen van voorgaande jaren. Twee jaar geleden zijn we o.a. naar Wales geweest. Op zich is dat al geen straf, maar ik had ook nog de mogelijkheid om rode wouwen te fotograferen. Dat is toch wel een van mijn favoriete roofvogelsoorten. Prachtig om ze zo te zien. Niet voor niets de nationale vogel van Wales.

'486526' door MKamman '486526' door MKamman

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

British Coast 2 -...T

MKamman

Three Cliffs Bay ligt op het Gower Peninsula, een schiereiland in het zuiden van Wales. Je parkeert je auto bij de molen en tegenover Shephards convenience store loopt een voetpad door de bomen, ga over het bruggetje over het stroompje en neem het pad aan je rechterhand om uiteindelijk na een mooie wandeling van 10-15 minuten bij Three Cliffs Bay uit te komen. Tijdens de wandeling kom je ook nog de ruïnes van Pennard Castle tegen aan je linkerzijde. Wel goede schoenen aan doen, je loopt namelijk dwars door gras etc. voordat je bij de baai komt. Wonderschoon plekje! Zoals je ziet kon het met ieder moment met bakken uit de hemel komen vallen, maar dat heb je in de UK net zo goed als in Nederland ;-)

'486613' door MKamman '486613' door MKamman

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

British Coast 4 -...B

MKamman

Als je naar het uiterste zuid-westelijke puntje van Wales rijdt kom je uit in Pemrokeshire, één van de mooiste gebieden van de UK waar ik geweest ben. Er is enorm ruige kust met rotsen en kliffen, maar tussendoor ook mooie stukken strand die heerlijk rustig zijn. Dit is Barafundle Bay, onderdeel van de National Trust. Vanaf waar je de auto parkeert is het een klein stukje lopen naar de baai. Daarna kan je nog een stuk doorlopen en naar boven toe, zodat je tussen de koeien door weilanden langs hoge kliffen loopt. Neem de picknickmand mee en je hebt een topdag!

'428316' door Svangelderen '428316' door Svangelderen

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Zonnevracht

Svangelderen

Tijdens een fietstocht langs de kustlijn van Wales kampeerden we vaak in een weiland of naast een pub. Hier stonden we op een klein natuurkampeerterreintje, met ruimte voor vier tentjes. Net toen het eten op was, zag ik dat de lucht prachtige tinten begon te vertonen. Ik bleef maar foto's maken, want de lucht bleef maar veranderen. Dit bootje voer mooi door het beeld heen. Omdat er een weg tussen mij en het uitzicht liep staan er elektriciteitsdraden op de foto...

'195441' door hillebrand '195441' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rocky coast

hillebrand

Dit is een opname van de kust aan de midwestkant van Wales. Op de achtergrond zie je het havenplaatsje Borth. Prachtig zo'n kustlijn.

'307254' door robp '307254' door robp

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rotskust

robp

De wandeling langs de kust in Wales is prachtig, zeer afwisselend vlakke stukjes strand en steile rotskusten. Langs het water is weinig groen, maar hier komt een klein stroompje in de zee uit en dat voegt nog wat kleur toe.

'488551' door adelheid '488551' door adelheid

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Voorjaar!

adelheid

Een heerlijke dag om er uit te trekken en te genieten van het voorjaar! Daar hoort bloesem bij. Deze bloemen zijn van de sleedoorn. Op de Britse eilanden komt deze heel veel voor en staan er vele witte heggen langs de weg in het voorjaar. Maar ook in Nederland vindt je hem langs bosranden. De struiken kunnen enkele meters hoog worden en hebben scherpe doorns. In het najaar komen er blauwe bessen aan die o.a. verwerkt worden tot likeur (sloe gin). Geen idee of dat lekker is, ik heb het nog nooit geproefd.

'502469' door ChristaThieme '502469' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Historisch veerhuis..

ChristaThieme

Ga heerlijk lunchen in een voormalige molen met een prachtig uitzicht op de ruïne van Tintern Abbey! Het restaurant "Het Anker" (The Anchor) ligt langs de rivier de Wye met prachtig uitzicht op de verwoeste abdij "Tintern Abbey". Deze historische herberg, gelegen in een mooi heuvelachtig gebied, dateert uit de twaalfde eeuw en was oorspronkelijk een cider- en graanmolen voor de abdij zelf. In de 19e eeuw werden er een aanbouw gerealiseerd om de keuken en een zaal te huisvesten en onlangs is de tuinkamer afgerond waar je heerlijk kan lunchen. Aangrenzend aan het gebouw is de Ferryman's cottage (huisje van de veerman), die is verbonden aan de abdij van Watergate, een dertiende-eeuwse boog op de top van een helling. Een veerboot vervoerde hier mensen en goederen naar Engeland aan de andere kant van de Wye. Het was ooit de noordelijke toegangspoort tot het terrein van de abdij en is nu (bijna) een Welsh Heritage monument. De kaart bestaat uit uitstekende lokale producten met natuurlijk onder andere het lokaal gebrouwen bier en cider. Tintern Abbey ligt in een prachtig heuvelachtig gebied en is gebouwd met de lokale steensoort. Als de muren eens konden praten! De gezangen van talloze monniken echoën door het metselwerk als je er door rondwaalt. Ondanks dat de abdij nu een ruïne is die zonder dak naar de hemel reikt, blijft het de best bewaarde middeleeuwse abdij in Wales. Tintern was pas de tweede Cisterciënzer stichting in Groot-Brittannië, en de eerste in Wales. De huidige overblijfselen zijn een mix van structuren over een periode van 400 jaar tussen 1131 en 1536. Er zijn zeer weinig overblijfselen van de eerste gebouwen, maar de enorme ramen en later decoratieve details aan de muren, deuren en stijgende bogen blijven imponeren.

'486791' door MKamman '486791' door MKamman

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

British Coast 10 -...

MKamman

De laatste in m'n serie van 10 foto's om jullie te laten zien hoe onwijs mooi en divers de Britse kust is. Van pebble beaches aan de Jurassic Coast, tot hoge kliffen en witte zandstranden met blauw water in Cornwall en Wales. Groot Brittannië is gewoon zo onwijs mooi en ik kan het iedereen aanraden. Je hoeft niet altijd ver weg voor dit soort mooie plekken! De laatste foto is genomen bij White Sands Bay in Pembrokeshire, het uiterste zuid-westelijke puntje van Wales, en ja de naamt zegt het al: wit zand! Als afsluiter dus een mooie zonsondergang, lijkt mij passend als afsluiter van deze serie :-)

'195865' door hillebrand '195865' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Red Kite

hillebrand

De Rode Wouw is de vogel van Wales. Je ziet ze veel in het landschap van Wales vliegen. Zeker in Midden Wales is er een garantie dat je ze dagelijks waarneemt. Prachtig om de vogels over het heuvelachtige landschap te zien zweven, maar ja dan heb je ze nog niet mooi op de foto. Als je dat voor elkaar wilt krijgen dan zul je een hele trucendoos open moeten trekken of naar een van de verschillende voederstations moeten gaan. Vooral dat laatste is een aanrader. Kijk maar eens bij mijn tips hoe je deze wilde vogels mooi op de foto kunt krijgen.

'486569' door MKamman '486569' door MKamman

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

British Coast 3 -...R

MKamman

Een klein stukje verder op het schiereiland Gower Peninsula kom je bij Rhossili Bay, een weids uitgestrekt strand met daarnaast enorm hoge kliffen, vanaf waar deze foto genomen is. Het is onderdeel van de National Trust en het is vrij toegankelijk. In de lente staan de struiken hier mooi geel in bloei, iets wat je door heel Groot-Brittannië ziet. Wederom een heerlijke plek voor een mooie wandeling!

'286037' door robp '286037' door robp

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rotskust

robp

Men zei dat als je naar wales gaat, je een tocht moet maken langs de kust. Nu hadden we daar de tijd niet voor, maar 2 dagen is het toch wel gelukt. We moeten dus weer terug, want er zijn grillige rotsstranden, afgewisseld met vlakke zandstranden. en bijna overal een geweldig uitzicht. Zeker in deze hoek van Wales, waar je bij helder weer in de verte nog Cornwall kunt zien liggen.

'486684' door MKamman '486684' door MKamman

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

British Coast 5 -...S

MKamman

Deel 5 in de serie van de mooie Britse kust.In het noorden van Wales ligt Snowdonia met daarin de hoogste berg van Wales: Mt. Snowdon. Maar niet alleen het berglandschap is daar fantastisch, ook de kust! Op de voorgrond zie je de typische gestapelde stenen muren die je door heel het land ziet. Heerlijk uitzicht!

'264121' door hillebrand '264121' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Borth

hillebrand

We zijn ons aan het voorbereiden op onze vakantie naar Engeland. Vorig jaar zijn we naar Wales geweest. Daar is de foto ook gemaakt. Dit jaar gaan we naar Cornwall en Dartmoor. Lekker relaxed in een huisje en hopelijk veel genieten van mooi weer. Nog een weekje werken pffff...... ;.-)

'195936' door hillebrand '195936' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Splash!

hillebrand

Deze opname is aan de kust gemaakt in midwest Wales nabij Borth. Terwijl mij vrouw en kinderen aan het rockpoolen waren (zoeken naar krabjes, visjes, anemoontjes, etc. in de de poeltjes die vol blijven staan bij eb) had ik eventjes de tijd om een paar "seascapes" te maken. Dit is er eentje van.

'38755' door pixelfun '38755' door pixelfun

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Snowdon

pixelfun

Een hike met als eindbestemming de top van de berg Snowdon in Snowdonia, Wales, Engeland. Ik heb zelf twee jaar in Engeland gewoond en vond Wales het mooiste deel! Geweldig voor de fanatieke wandelaar.

'425290' door CindysPhotoos '425290' door CindysPhotoos

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Mooi griezelig?

CindysPhotoos

Bijna elk stadje in Groot-Brittannië heeft er één. Een mooi kerkje met een mooi kerkhof. Soms helemaal niet bijgehouden, maar toch erg mooi. Deze grafstenen horen bij het kerkhof in Cardigan, in Wales. Beetje griezelig misschien, maar wel mooi.

'397937' door gerardmeuffels '397937' door gerardmeuffels

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Raglan Castle een...b

gerardmeuffels

In Zuidoost Wales in de county Monmouthshire bij de plaats Raglan ligt een prachtig laatmiddeleeuws kasteel Raglan Castle. Het was voor die tijd tussen de 15e en vroege 17e eeuw een modern luxe en verstrekt ontworpen kasteel. Nu zijn er helaas slechts gedeeltes van het gebouw over. Maar het kasteel is nog steeds indrukwekkend. Wat het bijzonder maakt vindt ik is de Great Tower of de Yellow Tower of Gwent. Deze staat apart van het geheel ook omgeven door een gracht en verbonden met een brug met het andere gedeelte van het kasteel. De toegang tot het kasteel is rechts ervan met een brug en toegangspoort ook over de gracht. Binnen enkele binnenplaatsen en overblijfselen van banketzaal, appartementen, keuken, wc gebouw en enkele beeldhouwwerken. Zeker de moeite waard om er naar toe te gaan.