Schotland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Loch Ness

Schotland,
Groot-Brittannië


We lopen langs de oever van mooi Loch Ness. Dit mythische, grote, diepe meer in Schotland is 37 kilometer lang en is op het diepste punt 226 meter diep. Het meer van Loch Ness is qua volume het grootste meer van Groot-Brittannië. En qua oppervlakte is het het op één na grootste meer: Loch Lomond is het grootste meer.
Wandelend langs de oever van het meer van Loch Ness blijf je toch stiekem af en toe over het water turen. Stel je voor....

Op internet lees ik:
"De eerste waarneming van het monster stamt al uit augustus 565; toen zou het monster gespot zijn door de christelijke priester Sint-Columba.chotland. Pas in de jaren 1870 en 1880 liet het Monster van Loch Ness zich, volgens de overlevering, weer enkele malen zien.
Op 22 juli 1933 zou een zeker echtpaar, George Spicer en diens vrouw, een groot beest hebben gespot bij Loch Ness. Hun verhaal haalde de krant, waarmee de ‘sage van Nessie’ geboren was. Later dat jaar kwamen er nog enkele meldingen van mensen die bij het meer een groot monster zouden hebben gezien."
In de buurt van Loch Ness kun je een leuk museum bezoeken, waar je vanalles vindt over de geschiedenis van 'Nessie' en de zoektocht naar het monster. Een aanrader als je in de buurt bent.