Schotland image

Schotland


Beste reistijd

Schotland
Groot-Brittannië
Arianne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Schotland

Het weer in Schotland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Schotland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Schotland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Schotland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Schotland:De beste reistijd voor Schotland is juni en juli. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Het is nooit te zeggen hoe het weer precies gaat zijn, helemaal niet in Groot-Brittannië, maar in mei en juni maak je een grote kans op een redelijke temperatuur en afwezigheid van de massa’s toeristen. Schotland heeft één van de hoogste neerslagcijfers van Europa. Vooral in het najaar kun je niet zonder paraplu de deur uit. Ook hier maak je in de voorjaarsmaanden de beste kans!