Noord Ierland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antrim Coast

Noord Ierland,
Groot-Brittannië


De kust van Antrim is gelegen aan het noordelijke deel van Noord Ierland en heeft als meest gekende hoogtepunt de Giant's Causeway. Maar dat beroemde vulkanische natuurwonder is niet het enige mooie in de omgeving, de tocht noordwaarts vanaf Belfast is ook erg de moeite : je rijdt door woeste valleien over een schitterende kustweg; je passeert de Glenariff, de spectaculairste van een reeks diepe valleien of glens, die door de rivieren in het basalt van de Antrimkust zijn uitgesleten; de kloof wordt begrensd door granietklippen, waar met regenweer watervallen overheen stromen.
Even verderop kan je de Carrick-a-Rede Robe Bridge gaan trotseren, een touwhangbrug over een kloof van 20 meter, met de woeste golven van de Atlantische Oceaan 25 meter onder je.
Nog wat verder langs de kust ligt de Giant's Causeway, het enige werelderfgoed in Noord-Ierland; hier zijn de klippen het meest spectaculair met een hoogte van bijna 100 meter, rond rotsige baaien. De zeshoekige basaltkolommen van de Giant's Causeway zijn ook niet de enige formatie : wat verderop vind je de Giant's Organ, een groep basalten orgelpijpen die tot 12 meter hoog zijn.
Geniet in elk geval ook van de wandelweg naar de Causeway, langs de orgelpijpen en dan weer terug over het pad langs de klippen!