Bijzondere overnachtingen op de Kanaaleilanden image
Claudia

Bijzondere overnachtingen op de Kanaaleilanden

Waar kan je slapen op de Kanaaleilanden bij Groot-Brittannië? De redactie van Columbus Travel heeft per eiland voor jou een aantal accommodaties uitgezocht.



Uitzicht op eiland Sark (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Eiland Guernsey



1. Gîtes en guesthouses



Het eiland heeft naast talloze hotels, waarvan de een nog grijzer is dan de ander, diverse gîtes (vakantiehuisjes) en guesthouses vanaf € 40 p.p.p.n. Kijk op www.visitguernsey.com.



2. Moores Hotel



Prima hotel, vlak achter de haven van St. Peter’s Port, midden in de ‘uit(eten) gaanswijk’, vanaf € 118, www.mooresguernsey.com.



3. The Clubhouse La Collinette



Klassiek ingericht hotel in fraai landhuis bij St. Peter’s Port, met populair restaurant, vanaf € 130, www.lacollinette.com.



Eiland Herm



4. Camping



Je kunt een tent huren vanaf € 15 per nacht, of een houten hut. Met uitzicht op — en op loopafstand van — de zee. Je spullen worden met een minuscuul tractortje naar je plaats gebracht, www.herm.com/camping.



5. Gîtes



Rondom het (twintig persoons) kerkje van het dorpstaan een aantal gezellige vakantiehuisjes. Ze zijn over het algemeen lang van tevoren volgeboekt, www.herm-island.com.



6. The Whitehouse Hotel



Op honderd meter van de haven en befaamd vanwege het uitzicht, het eten en de wijnen, vanaf € 150, www.herm-island.com.





Intieme strandjes op eiland Herm (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Eiland Jersey



7. BW Royal Hotel



En Royal is het zeker. Royale kamers, een vorstelijk ontbijt en een prinsheerlijk bed, bad en balkon in hartje St Helier, vanaf € 120, www.royalhoteljersey.com.



Eiland Sark



8. Visitors Centre



Kies voor een van de vele gîtes, appartementen of campings die je kunt boeken in het Visitors Centre in het dorp, www.sark.co.uk.



Eiland Alderney



9. Alderney Week



De enige reden waarom je langer dan een dag op Alderney wilt blijven is de Alderney Week in augustus (een soort Oerol, maar dan Engels, www.alderneyweek.net). En dan is het enige wat je nodig hebt een bed. Dat kan in een paar hotels, maar doe dan meteen maar gewoon de camping, € 15 per week, en je zit vlak bij het strand, het dorp en de haven.