Bijzondere activiteiten op de Kanaaleilanden image
Claudia

Bijzondere activiteiten op de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden, vlak voor de Normandische kust, zijn een buitenbeentje. De vijf eilanden zijn een paradijs voor wandelaars en fietsers. Maar er is nog meer te doen. Dit zijn 14 bijzondere activiteiten, geselecteerd door het reismagazine Columbus Travel.



Hou je van wandelen? De Kanaaleilanden zijn een must! (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Jersey, Guernsey, Sark, Herm, Alderney en een aantal kleinere eilandjes vormen samen de Kanaaleilanden, gelegen in Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De eilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn (net als het eiland Man) autonome bezittingen van de Britse Kroon. Verspreid over de eilanden wonen ongeveer 150.000 mensen.



Eiland Guernsey



Rotsklimmen op Guernsey



Ga rotsklimmen/ klauteren aan de kust of verken grotten per kano. Tochten duren circa 2,5 uur, € 36, www.outdoorguernsey.co.uk.





Kanoën bij Guernsey (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Rocquaine Bay



Pik een strandje. Dat kan overal, maar onze ervaring is het beste in het zuidwesten, bij Rocquaine Bay. Lekker rustig en prachtig.



Saumarez Park



Bezoek een piratenfamilie. Oké, strikt genomen het landgoed van een oude piratenfamilie. De telgen daarvan zijn tegenwoordig de zachtaardige regenten van het eiland. Saumarez Park is geweldig om in rond te wandelen.



Eiland Herm





Shell Beach, het fraaiste strand op mini-eilandje Herm (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Wandelen op Herm



Ga aan de wandel. Een wandeltocht rondom het eilandje doe je op je gemak in vier uur. Op pad met een local? Gids Annette Henry kan smakelijk vertellen, www.annettehenrytours.gg.



Eiland Sark



A to B Cycles



Ga toch fietsen! Huur een fiets, bijvoorbeeld bij A to B Cycles en je hebt het hele eiland binnen handbereik. Als je geluk hebt, en heel lief bent, kun je een gidstour met Mrs. Jan Guy regelen via o-ce@sark.info.



Met paard en wagen



Maak een tocht met paard en wagen. Ze staan in het dorp op je te wachten. Wel even checken of je de koetsier leuk vindt, € 15 voor een complete tour in een halve dag, inclusief stops voor lunch, koffie en thee.



Seigneur Michael Beaumont



Prijs de heer. Het voormalige huis en landgoed van Seigneur Michael Beaumont, heer en meester van het eiland. Zou niet misstaan in de Efteling. Inclusief schitterende botanische tuinen.





De natuurlijke 'brug' bij eiland Sark (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



La Coupée



Sla een brug. La Coupée is de spectaculaire natuurlijke ‘brug’ en de smalle weg die Big en Little Sark met elkaar verbindt. Een absolute must-see. Met lef en uithoudingsvermogen kun je afdalen naar het strand.



Sterren kijken bij Sark



Sark is volgens experts dé sterrenkijkerspot van de wereld aangezien er geen stads- of straatverlichting is en luchtvervuiling dankzij het gebrek aan auto’s geen rol van betekenis speelt.



Eiland Alderney



Fort Clonque



Bestorm forten. Wandel of fiets langs de forten die alle herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog doen herleven. Bijzonder indrukwekkend is Fort Clonque, waar je ook kunt overnachten, www.landmarktrust.org.uk.



St. Anne



Ga zeilen. In het dorpje St. Anne kun je alles huren wat je nodig hebt, simpel en eenvoudig.





De Kanaaleilanden zijn een waar wandelparadijs (Foto: Lode Greven © Columbus Travel)



Eiland Jersey



Wadlopen bij Corbière-vuurtoren



Ga wadlopen. Aan de zuidwestkust ligt de Corbière-vuurtoren. Bij eb valt de haven droog en kun je het gebouw te voet bezoeken (wandeling van een paar minuten). Hoor je de sirene, dan is het tijd om je terug te haasten. Binnen een halfuur staat het pad onder water en ontstaat er een levensgevaarlijke stroming.



Jersey Zoo



Hang het beest uit. In de Jersey Zoo vind je twaalfhonderd beschermde diersoorten in een natuurlijke omgeving, met als doel ze weer terug te brengen naar hun natuurlijke habitat. Met in het bijzonder de Madagaskar aye-aye, die door deze dierentuin van uitsterven is gered.



Vismarkt St. Helier



Vis voor een praatje. Zoals dat gaat op een eiland, komen de specialiteiten uit de zee. Op de vismarkt in St Helier komen dagelijks alle chef-koks van het eiland de fine fleur voor hun cuisine er uit pikken. En ze zijn nooit te beroerd voor een praatje.