Kanaaleilanden image

Kanaaleilanden


Reisgids

Kanaaleilanden
Groot-Brittannië
Jacques plouvier

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Kanaaleilanden, vlak voor de Normandische kust, zijn een buitenbeentje. Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney: ze hoorden tot de elfde eeuw bij Normandië, maar zijn inmiddels zo Engels als High Tea. En toch weer niet helemaal. Veel straatnamen, tradities en eetgewoonten herinneren aan het Franse verleden en de eilanden antwoorden niet aan Londen — ze hebben hun eigen parlementen en, in het geval van Sark, zelfs hun eigen seigneur. De Kanaaleilanden zijn een paradijs voor geoefende en beginnende wandelaars en fietsers. De bewoners en gastheren zijn vriendelijk, goedlachs en prettig om een gesprek mee te beginnen. Vooral Guernsey en Jersey zijn gecultiveerd en dreigen dicht te slibben met rijke mensen, maar de kleine eilandjes zijn authentiek en vol natuurschoon. Met name geschikt voor oudere mensen die van rust houden. Wil je toch met kinderen gaan? Kies dan voor het kleine Sark.
 

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Wandelparadijs Herm
Wandelparadijs Herm
Kanaaleilanden
Trudyvermeij
Het pad naar Little Sark
Het pad naar Little Sark
Kanaaleilanden
Trudyvermeij
Wandelen langs de kliffen van Sark
Wandelen langs de kliffen van Sark
Kanaaleilanden
Trudyvermeij

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type G
  • Tijdsverschil: 1 uur vroeger