Engeland image

Engeland


Beste reistijd

Engeland
Groot-Brittannië
Gerhardniezen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Engeland

Het weer in Engeland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Engeland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Groot-Brittannië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Engeland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Oost Groot-Brittannië:De beste reistijd voor Engeland is mei en juni. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Het is nooit te zeggen hoe het weer precies gaat zijn, helemaal niet in Engeland, maar in mei en juni maak je een grote kans op een redelijke temperatuur en afwezigheid van de massa’s toeristen.