Thessaloníki

Thessaloniki, de op een na grootste stad van Thessaloníki, ligt in het noordwesten van het land. Het symbool van de stad en een van de trekpleisters is de 33 meter hoge Lefkos Pyrgos (Witte Toren). In de stad bevinden zich onder andere nog het geboortehuis van Atatürk, de triomfboog van Galerius en de verdedigingsmuren van de stad, de Eptapyrgio.

Informatie over Thessaloníki

Beste foto's & tips van Thessaloníki

'484784' door pensionado '484784' door pensionado

GriekenlandThessaloníki

GriekenlandThessaloníki

Boog van Galerius

pensionado

Nadat de Rotónda bewonderd is, kun je de nabijgelegen Boog van Galerius gaan bekijken. Die triomfboog is door dezelfde Romeinse keizer gebouwd die de Rotónda als mausoleum had bedoeld. Op de boog zijn tamelijk verweerde reliëfs te zien die de heldendaden van de keizer verheerlijken. De boog was onderdeel van diens paleis waarvan de resten iets lager te zien zijn (niet op deze foto zichtbaar). Nu staat de boog te midden van een drukke straat met veel gezellige terrasjes.

'484653' door pensionado '484653' door pensionado

GriekenlandThessaloníki

GriekenlandThessaloníki

De Rotónda

pensionado

Wij waren een paar dagen in Thessaloniki, de grote stad in het noorden van Griekenland, die veel hipper en gezelliger is dan de hoofdstad Athene. Er staan weliswaar geen belangrijke antieke bouwwerken, maar toch zijn de Rotonda en de Boog van Galerius uit de 4e eeuw na Chr. heel interessant om te gaan bekijken. De Rotonda was oorspronkelijk als mausoleum bedoeld, maar veranderde in een christelijke kerk. De Ottomanen maakten er een moskee van en bouwden de minaret, de enige van Thessaloniki die de tand des tijds heeft doorstaan. Nu is het gebouw een museum dat beslist een bezoek waard is.

'513045' door pensionado '513045' door pensionado

GriekenlandThessaloníki

GriekenlandThessaloníki

Het Goud van...Macedo

pensionado

De meest interessante afdeling van het Archeologisch Museum in Thessaloníki is ongetwijfeld die met het Goud van Macedonië. Hier zijn prachtige gouden voorwerpen te zien die op verschillende begraafplaatsen gevonden werden. Dit is een gouden diadeem uit het graf van een vrouw die woonde in de antieke stad Lete. Dit uiterst verfijnde sieraad werd begin 3e eeuw voor Christus gemaakt. In het midden prijkt een kopje van een vrouw omringd door eikenbladeren.

Laat kaart zien